VIDEO Grindina a distrus acoperişuri, geamuri şi culturi agricole în comuna Chiuieşti, la graniţa Clujului cu Maramureşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acoperiş distrus de grindină FOTO dej24.ro
Acoperiş distrus de grindină FOTO dej24.ro

Acoperişuri de case şi culturi agricole din satul Măgoaja, comuna clujeană Chiuieşti, au fost distruse de grindină, duminică, 19 iunie, în urma unei furtuni.

Sătenii din Măgoaja, comuna Chiuieşti, spun că furtuna a venit pe neaşteptate şi că a căzut grindină de mărimea unei nuci, zice primarul comunei. Nenorocirea le-a distrus acoperişuri, geamuri şi culturile agricole, scrie dej24.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, sâmbătă seara, alte două stae din aceeaşi comună - Strâmbu şi Huta - au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic care a rupt doi stâlpi de medie tensiune. Câteva ore au stat la lumina lumânărilor până ce defecţiunea a fost reparată.

Primarul comunei, Gavril Mihuţ, susţine că a anunţat autorităţile judeţene şi Prefectura despre distrugerile cauzate de vremea rea în Chiuieşti, comună la limita dintre Cluj şi Maramureş.

Judeţul Cluj se află sub incidenţa codului galben de ploi şi vremea rea până luni, 20 iunie, la ora 12.00. A fost dată şi o avertizare hidrologică pe mai multe râuri, printre care şi Someşul Mic, ce trece prin reşedinţa judeţului Cluj, dar şi afluenţii săi.

Mai puteţi citi:

VIDEO Inundaţii devastatoare în Hunedoara. Pârâul Petac şi-a ieşit din matcă. Zeci de familii sunt afectate

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite