VIDEO Gala TIFF 2019 în direct. Marele trofeu al celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania ajunge în Columbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tiff foto gala

Filmul columbian Monos, regizat de Alejandro Landes, a fost răsplătit cu marele premiu, sâmbătă, 8 iunie. Landes nu a putut ajunge la Cluj, dar a transmis un mesaj special care a fost difuzat de organizatori.

UPDATE: Filmul colmbian Monos, regizat de Alejandro Landes, a câştigat Trofeul Transilvania. Regizorul columbian nu a putut să fie prezent la Cluj, dar a transmis un mesaj special de mulţumire.

UPDATE: Marcel Iureş a primit din partea organizatorilor premiul de Excelenţă. „Totul e excelent. E o formă de fericire, nu? Este chiar o formă mare de fericire. Doar că ea poate să aibă mai mic, mai mult, are gradaţii. Toate nebuniile pe care le-am făcut la 28 de ani, le-am consumat aici, le-am trăit aici. Mai urmează încă una, chiar în toamna asta, încă un Shakespeare. Aici am făcut primul Shakespeare. O parte din moleculele mele, din corpul meu, sunt datoare acestui oraş, acestui public, universitarilor, medicilor, profesorilor şi oamenilor din Cluj. Vă mulţumesc din toată inima", a spus actorul.

UPDATE: Oana Păunescu a fost răsplătită cu premiul pentru întreaga carieră.

marcel iures foto tiff
oana paunescu tiff

UPDATE: Premiat şi la Cannes, Ingvar E. Sigurdsson ia premiul pentru cea mai bună interpretare, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Conceptual Lab pentru rolul din filmul Alb cât vezi cu ochii.

 Ingvar E. Sigurdsson

UPDATE: Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Lungmetraj, în valoare de 10.000 de euro, servicii de post-producţie, oferit de Cinelabs România, merge către Arest, în regia lui Andrei Cohn

Imagine indisponibilă

UPDATE: Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Scurtmetraj, în valoare de 1.500 de euro, şi servicii echipament cameră, electrică şi grip în valoare de 5.000 euro oferit de Cutare Film merge către Opinci, regia Anton Groves şi Damian Groves.

UPDATE: Premiul publicului pentru cel mai popular film în secţiunea Zilele Filmului Românesc se acordă producţiei Morometii 2 

Premiul publicului pentru cel mai popular film tiff

UPDATE: Premiul publicului la #TIFF2019 merge la Copilul-problemă/System Crasher regizat de Nora Fingscheidt, distribuit în România de Bad Unicorn

Nora Fingscheidt tiff

UPDATE: Bursa Alex. Leo Şerban, în valoare de 2.500 Euro, oferită în parteneriat cu Conceptual Lab – regizorului Lina Vdovîi (foto), pentru dezvoltarea proiectului de film documentar Il Bel Canto, alături de regizorul Radu Ciorniciuc.

UPDATE: Menţiune specială în valoare de 500 Euro – Iosif Prodan, pentru dezvoltarea proiectului editorial DOKUMENTAR.RO.

Lina Vdovîi tiff

UPDATE: Menţiunea specială, în valoare de 1000 de Euro, acordată în parteneriat cu Conceptual Lab unui tânăr actor roman care s-a remarcat printr-un succes notabil - Alex Bogdan, pentru ,,Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari’’

UPDATE: Ambasadorul Franţei în România, Michèle Ramis (foto), a anunţat premiul juriului tinerilor francofoni, care răsplăteşte filmul „Trecut prin foc”.

michele ramis tiff

UPDATE: Pe scenă a urcat directorul TIFF, Tudor Giurgiu. Pe ecrane rulează imagini cu momente surprinse în timpul acestei ediţii a festivalului

UPDATE: Unul dintre cei mai aclamaţi şi iubiţi actori români de teatru şi film, inegalabilul Marcel Iureş va fi celebrat sâmbătă seara, la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Marcel Iureş (foto, jos) va primi din partea organizatorilor Premiul de Excelenţă – un omagiu adus activităţii sale artistice impresionante.

marcel iures

Invitaţii au început să sosească pe covorul roşu, când mai sunt puţine momente până la startul Galei finale. Printre cei care au ajuns deja la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca se numără şi membrii juriului, care vor anunţa numele câştigătorilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite