VIDEO Evadare ca-n filme: un hoţ român a pus pe jar Poliţia italiană. Cum a reuşit să-i păcălească pe cei care îl păzeau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deţinut român a reuşit să evadeze de sub nasul poliţiştilor italieni, reuşind să le păcălească vigilenţa. După evadarea românului, şefii poliţiei au demarat o anchetă internă.

Pericle Puiu are 30 de ani şi şi-a petrecut ultimul an după gratii, lângă Treviso, în Italia, pentru o tâlhărie. Românul a fost protagonistul unui eveniment mai rar întâlnit, care a pus pe jar Poliţia, scriu jurnaliştii italieni.

Dornic să evadeze, Puiu a cerut să i se facă o serie de analize, afirmând că are dureri de spate şi că ar fi suspect de TBC. Pentru asta, el a părăsit temporar închisoarea şi fost internat la clinica Ca 'Foncello, la Treviso, unde urma să facă analizele. Numai că, ajuns în acest punct, românul a decis să acţioneze pentru a-şi obţine libertatea, notează Treviso Today.

Aşa a profitat, în seara zilei de miercuri spre joi, săptămâna trecută, de neatenţia paznicului şi a evadat folosindu-se de mai multe cearşafuri, pe care le-a legat pentru a coborî de la etaj. Şi a reuşit să evadeze, spre disperarea poliţiştilor care îl păzeau. A doua zi a fost demarată o anchetă internă la Poliţia Treviso, iar poliţiştii au pornit pe urmele fugarului. O adevărată mobilizare de forţe a avut loc în acest caz, astfel că: zeci de poliţişti, dar şi un elicopter au demarat imediat căutările pentru a pune mâna cât mai repede pe bărbatul evadat.

Acesta a fost în cele din urmă capturat, vineri, 26 iulie, la San Polo di Piave, la 20 de kilometri de Treviso. Nu însă înainte ca acest caz să ajungă la jurnaliştii italieni, care şi-au pus problema cât de profesionişti sunt poliţiştii care l-au avut în pază pe român, dar au dat greş.

Pericle Puiu a fost găsit într-un local de poliţiştii trimişi pe urmele sale. Românul obţinuse între timp de la o cunoştinţă haine noi şi avea asupra lui bani, însă nu a reuşit să ajungă prea departe. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite