VIDEO Cum arată Parcul Central din Cluj după furtună. Bilanţul nenorocirii: 8 oameni blocaţi în vestul judeţului, cursuri suspendate la un liceu din Gherla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copac din Parcul Central din Cluj  FOTO Ştefan Borcea
Copac din Parcul Central din Cluj  FOTO Ştefan Borcea

Furtuna violentă de duminică care a făcut prăpăd în vestul ţării a rănit 5 oameni şi a distrus în judeţul Cluj 45 de acoperişuri, a avariat 25 de maşini şi a afectat 44 de localităţi. Peste 300 de apeluri s-au făcut la 112.

UPDATE 18.35 Consiliul Judeţean Cluj informa, într-un comunicat, că echipe ale Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat au intervenit în regim de urgenţă ca să elibereze drumurile judeţene DJ 107P Mărişel – DN 1R şi DJ 764B Valea Drăganului – Baraj Drăgan de copacii căzuţi pe carosabil.

Ieri, echipaje de la aceeaşi Direcţie au intervenit pe drumurile judeţene 103K Râşca – Beliş şi 107P Someşul Cald – Mărişel, intervenţiile încheindu-se cu succes.

copaci pe drumuri din vetsul clujului foto cj cluj

Muncitori curăţând drumurile din vestul judeţului Cluj credit foto: Consiliul Judeţean Cluj

copaci pe drumuri din vetsul clujului foto cj cluj

UPDATE 12.03 Cursurile Liceului Teoretic ”Ana Ipătescu” din Gherla au fost suspendate azi, 18 septembrie, deoarece în urma furtunii de ieri acoperişul de pe ambele corpuri de clădire au fost luate pe sus. 80% din acoperiş e acum pe stradă şi în curtea liceului. După-amiază se va anunţa dacă se reiau sau nu cursurile marţi, 19 septembrie.

UPDATE 11.48 Patru maşini cu 8 persoane sunt blocate pe DJ 764 B, zona Valea Drăganului, judeţul Cluj, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, informează news.ro. Se lucrează la eliberarea drumului cu echipaje de la Drumurile Judeţene, ISU Cluj, SVSU şi Salvamont. 

Potrivit sursei citate, 8 persoane, între care şi un copil, aflate în patru autoturisme, au rămas blocate pe drumul care leagă Valea Drăganului de Lunca Vişagului, în judeţul Cluj, după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi de furtună. Jandarmii au ajuns la maşini şi vor transporta pasagerii în siguranţă în zonele dorite, iar mai multe echipaje intervin pentru îndepărtarea pomilor de pe carosabil.


Pompierii au primit, duminică, 17 septembrie, peste 300 de apeluri prin 112, au intervenit la 96 de situaţii sesizate în 44 de localităţi afectate în judeţul Cluj. 5 oameni au fost răniţi. 45 de acoperişuri din întreg judeţul au fost doborâte de vânt şi 25 de maşini avariate. 

Zon din Cluj-Napoca, Floreşti, Huedin şi Lunca Vişagului au rămas fără curent, iar acoperişul unui corp de clădire a spitalului din Huedin a fost dat jos de vijelie neafectând activitatea medicală.

Pompierilor li s-au alăturat la intervenţii şi serviciile de voluntari pompieri – cum a fost cazul la Gherla.

parcul central din cluj dupa furtuna foto stefan borcea

Imagine din Parcul Central din Cluj  FOTO Ştefan Borcea

Mai sunt probleme cu drumuri blocate în zona de munte a judeţului – Valea Drăganului spre Lunca Vişagului, dinspre Mărişel spre Beliş şi la Muguri Răcătău.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor din Cluj, Ciprian Cornea, spune că grinzile şi acea parte din acoperiş ce punea în pericol viaţa trecătorilor a fost înlăturată. ”În momentul de faţă acoperişul nu e funcţional, dar nu prezintă pericol pentru persoanele care circulă pe lângă clădire”, afirmă acesta.

Pe 3 septembrie a mai fost o vijelie destul de urâtă la Cluj, iar potrivit cifrelor oferite de ISU Cluj nu a avut o aşa mare amploare şi impact precum cea de ieri: 110 solicitări au fost atunci, iar acum peste 300, 41 de intervenţii atunci, iar acum 96.

Imagini ale dezastrului lăsat de furtună în Parcul Central din Cluj: copaci scoşi din pământ, crengi rupte

Mai puteţi citi:

VIDEO Natura s-a dezlănţuit la Cluj: copaci doborâţi de vânt, acoperişuri distruse, localităţi fără curent şi drumuri blocate în zona de munte

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite