UPDATE Percheziţii la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj. Cercetătorul al cărui birou a fost percheziţionat: „Nu mi s-a adus nicio acuzaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea Muzeului de Istorie a Transilvaniei   FOTO: Facebook
Clădirea Muzeului de Istorie a Transilvaniei   FOTO: Facebook

Poliţiştii clujeni au făcut patru percheziţii, marţi dimineaţa, la muzee din Cluj şi Bistriţa, respectiv la domiciliile unor persoane.

UPDATE 19.56 Contactat telefonic, cercetătorul Mihai Rotea a declarat, pentru ”Adevărul”, că poliţişti clujeni i-au percheziţionat biroul, i-au luat calculatorul şi i-au cerut acte de expertiză făcute pentru Muzeul din Bistriţa. ”Nu mi s-a adus nicio acuzaţie”, afirmă Rotea. 

UPDATE 19.27 Surse neoficiale susţin că marţi s-au desfăşurat 6 percheziţii, dintre care două în judeţul Cluj şi patru în Bistriţa-Năsăud. În Bistriţa-Năsăud, percheziţiile au vizat Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, precum şi trei locuinţe.

În urma percheziţiilor au fost confiscate 500 de obiecte cu valoare arheologică, fiind vorba despre monede, vase ceramice şi alte obiecte. De asemenea, a fost deschis un dosar penal pentru braconaj arheologic şi detectare ilicită în zone protejate.

Poliţiştii clujeni au făcut percheziţii, în această dimineaţă, 30 iunie, la Complexul Muzeal din Bistriţa şi la Muzeul de Istorie al Transilvaniei de la Cluj-Napoca. La Bistriţa este vizat un angajat cu vechime, asupra căruia planează acuzaţii că ar face trafic cu obiecte de patrimoniu, iar la Cluj s-au făcut percheziţii în biroul unui cercetător ştiinţific principal II.

Potrivit directoarei muzeului clujean, Carmen Ciongradi, poliţiştii ar fi percheziţionat biroul cercetătorului Mihai Rotea, fost director adjunct al instituţiei. Acesta este specialist în arheologie preistorică, potrivit site-ului muzeului clujean. ”Ştiu că dumnealui a făcut o expertiză pentru un obiect de patrimoniu care este la muzeul din Bistriţa. Mai multe nu ştiu”, a declarat Ciongradi pentru ”Adevărul”.

Surse din anchetă spun că la Cluj s-au făcut două percheziţii, una la un muzeu (n.r. Muzeul de Istorie al Transilvaniei) şi două la domiciliul unei persoane.

La Cluj percheziţiile s-au încheiat.

Mai puteţi citi:

Percheziţii la muzee din Bistriţa şi Cluj. Un angajat, bănuit de trafic cu obiecte de patrimoniu

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite