Un superstar rapper cu patru premii Grammy vine la Electric Castle. Line-up cu nume mari pentru festivalul clujean

0
Publicat:

Line-up complet pentru Electric Castle 2023, anunțat de organizatori. Macklemore și Jamie xx se alătură lui Iggy Pop, The Chemical Brothers și George Ezra ca headliners ai acestei ediții a festivalului care are loc în perioada 19-23 iulie, la Castelul Banffy, Cluj.

image

Doar patru luni până la debutul celei de-a 9-a ediții, iar organizatorii Electric Castle confirmă un eveniment spectaculos. Cu Macklemore, The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Pendulum, Jamie xx și Peggy Gou în cap de afiș, plus alți peste 300 de artiști în program, EC rămâne cea mai bună alegere pentru cei care caută muzică live din genuri diverse, și experiența autentică de festival.

Un rapper underground în spirit, dar superstar internațional conform palmaresului de vânzări și premii (nu mai puțin de 4 premii Grammy pentru albumul de debut), Macklemore este primul artist rap care ajunge headliner la o ediție Electric Castle. Macklemore a reușit să rămână memorabil de la „Thrift Shop”, single de debut și primul No. 1 în US, și să revină mereu în clasamente cu noi hit-uri ca „Heroes” sau „Same Love”. La primul său concert în România, rapperul vine cu un album proaspăt lansat și cu un show care să compenseze absența de pe scene din ultimii ani.

Britanicii de la The Chemical Brothers, așteptați la castel

Jamie xx se alătură The Chemical Brothers și Peggy Gou în categoria headliners EC din muzica electronică. Artistul din spatele fenomenului The xx s-a concentrat în ultimii ani pe cariera solo și este recunoscut ca un expert în improvizații live savurate în cele mai mari festivaluri din lume.

image

Punk cu Iggy Pop, post-rock cu Sigur Ros, folk pop cu George Ezra și trip-hop cu Morcheeba. Muzica live sună perfect pe Main Stage la Electric Castle odată cu confirmarea uneia dintre cele mai bune trupe trip-hop din toate timpurile. După 10 ani, Morcheeba revine la castel, la fel de relevantă și de carismatică, cu un setlist ce include hit-uri precum „The Sea” sau „Part of the process” dar și materiale de pe Blackest Blue, albumul lansat anul trecut.

E greu de crezut că au trecut 30 de ani de la lansarea „Chime”, cel mai mare hit Orbital, dar artiștii britanici par la fel de în formă ca la începutul carierei. După zeci de piese înregistrate, 4 filme pentru care semnează coloana sonoră, mai multe separări și împăcări, Orbital revin în turneu, spre entuziasmul fanilor stilului electro.

În lista momentelor de neratat, deschisă de Rezz, Romy și Noga Erez, se adaugă și James Lavelle, fondatorul trupei UNKLE cu care a fost deja prezent în festival, Huey Morgan, fostul membru al trupei Fun Loving Criminals, care în ultimii ani s-a remarcat ca un DJ important la BBC Radio, duo-ul berlinez Booka Shade și canadianul Tiga. Pentru cei care vor să exploreze o zonă muzicală specială, Boy Harsher, trupa americană de darkwave, inspirată din filmele lui David Lynch, împreună cu Emma Ruth Rundle, una dintre cele mai talentate cantautoare din underground-ul american, pot fi revelațiile EC9.

Vești excelente pentru fanii rap și trap

Se anunță o ediție foarte interesantă și pentru fanii rap și trap. Confirmarea lui Yung Lean în line-up este completată de cei mai buni artiști români din aceste zone muzicale, Ian, Oscar, Șatra BENZ, Specii și Bitză, Nane, Rava, MARKO GLASS X BVCOVIA, Lil Cagula și Macanache.

Până în 12 aprilie, abonamentele Electric Castle rămân la prețul special de 139 de Euro + taxe, cu opțiune de achiziție în rate. Tot la preț special sunt disponibile, de astăzi, și bilete pentru o zi, la 55 de Euro + taxe. De la cortul clasic la car camping, hygge sau pre-pitched tents, locurile de cazare în EC Village sunt în curs de epuizare, aviz celor ce-și doresc să rămână în aria festivalului pentru toată perioada acestuia.

Toate detaliile despre cei peste 300 de artiști ce vor fi prezenți, între 19 și 23 iulie, pe domeniul Banffy, pot fi găsite pe electriccastle.ro

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite