Un pilot de avion care a făcut Conservatorul în SUA susţine un concert caritabil la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Mandu, pilot de profesie, va susţine şi anul acesta, împreună cu pianista Ioana Mândrescu, un concert caritabil la Cluj-Napoca pentru copiii cu handicap mintal sever care învaţă la centrul Asociaţiei Hans Spalinger. Concertul va avea loc de 1 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj.

„Am ales ca temă a concertului din acest an ”Călătorie în lumea dragostei”, pentru că de atenţie şi de afecţiune au nevoie în primul rând copiii aflaţi în grija terapeuţilor Asociaţiei Hans Spalinger (AHS). M-au impresionat atunci când i-am cunoscut: chiar dacă pentru bolile lor nu există vindecare, ei reuşesc în fiecare zi să facă mici paşi spre o viaţă mai independentă şi, în tot acest timp, să fie fericiţi”, spune violonistul Cristian Mandu, potrivit unui comunicat.

Acesta va susţine pe 1 iunie, de la ora 19.00, un concert caritabil la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. 
Cristian Mandu este absolvent de Conservator în SUA, şi lucrează în prezent ca pilot de avion la o linie comercială din Cluj. Împreună cu pianista Mândrescu, Cristian Mandu a ales să se implice voluntar în acest proiect caritabil.

Din programul concertului de sâmbătă seara, 1 iunie, amintim piese de Beethoven, Ceaikovski, Fritz Kreisler şi piese inedite de pe coloanele sonore ale unor filme ca: „Lista lui Schindler“ sau „Parfum de femeie“.

Evenimentul se află la a doua ediţie şi şi-a propus să strângă fondurile necesare continuării activităţii asociaţiei.  

”Asociaţia Hans Spalinger şcolarizează copiii cu handicap mintal sever prin alternativa educaţională de pedagogie curativă, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă. Scopul nostru este ca şi aceşti copii, cărora până nu de mult nimeni nu le dădea nicio şansă, mulţi dintre ei orfani, să aibă alături oameni pe care să îi considere prieteni, să aibă dreptul la educaţie, să poată să îşi atingă fiecare propriul potenţial”, spune Ovidiu Damian, director executiv AHS.

Biletul de intrare costă 10 lei, iar la faţa locului se pot face donaţii suplimentare.

Un concert asemănător a avut loc şi anul trecut, dar în cadrul TIFF.

Vă mai recomandăm:

Concert Loreen la Cluj: scandalul onorariului de 37.000 de euro continuă. Artista nu a fost lăsată să vorbească despre banii pe care-i încasează

VIDEO Loreen despre Cezar Ouatu: “L-am susţinut la Eurovision. E foarte special. Se vede că ştie ce face”


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite