Încă un pas înainte pentru metroul clujean. Va fi făcut cu fonduri europene şi cu bani din bugetele locale din Cluj şi Floreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până în prezent, singurul oraş din România care are metrou este Bucureşti
Până în prezent, singurul oraş din România care are metrou este Bucureşti

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de marţi, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul metroului din Cluj. Durata de execuţie este estimată la circa 10 ani, iar pentru acest obiectiv vor fi utilizate fonduri europene şi de la bugetele locale din Cluj şi Floreşti.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai metroului Cluj. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii 'Tren metropolitan Gilău-Floreşti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonţida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: magistrala I de metrou şi tren metropolitan'. Durata de execuţie a investiţiei, circa 10 ani, cu o linie de metrou uşor care include 19 staţii subterane cu un traseu de 21 de kilometri", a precizat acesta.

Potrivit acestuia, finanţarea lucrării va fi asigurată din fonduri externe rambursabile de la bugetul de stat şi de la bugetele locale Cluj-Napoca şi Floreşti. „Finanţare din fonduri externe rambursabile de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Floreşti", a mai afirmat Cărbunaru.

Vă mai recomandăm şi:

Încă un oraş din România visează la metrou. Ce spun specialiştii

Cum va arăta metroul din Cluj: trenuri complet automate şi sisteme bazate pe inteligenţa artificială

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite