Un român acuzat în „jaful secolului“ de la Londra, prins cu un milion de lire false. Ţinea banii într-o geantă furată de la o celebră familie de miliardari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Meşter şi fiul ei, Bogdan Savăstru, au fost judecaţi de un tribunal londonez. FOTO The Sun
Maria Meşter şi fiul ei, Bogdan Savăstru, au fost judecaţi de un tribunal londonez. FOTO The Sun

Bogdan Savăstru a fost arestat pe aeroportul londonez Heathrow şi a fost judecat şi într-un dosar special, numit de presa britanică „jaful secolului”. Este vorba despre mai multe furturi din vilele unor personalităţi, iar bunurile sustrase au fost estimate la circa 50 de milioane de lire.

Numele său a fost implicat, alături de cel al mamei sale, Maria Meşter, a fostului profesor de sport Sorin Marcovici şi a lui Alexandru Stan, în acest dosar stufos. Poliţia londoneză anunţa încă de la finele anului 2019 că mai multe proprietăţi dintr-un cartier de lux al capitalei Regatului Unit au fost sparte în lipsa proprietarilor, iar hoţii au furat sume importante de bani şi bijuterii de zeci de milioane de lire sterline. 

Printre victimele furturilor s-au numărat managerul echipei de fotbal Chelsea, Frank Lampard, şi soţia sa, Christine Lampard, regretatul proprietar al Leicester City FC, Vichai Srivaddhanaprabha, şi Tamara Ecclestone. Fiica magnatului din Formula 1, Bernie Ecclestone, se afla în vacanţă în Laponia, împreună cu soţul ei, artistul Jay Rutland şi cu fiica lori, ar angajaţii care aveau grijă de proprietatea înstăritei familii au fost luaţi prin surprindere de hoţi. Numai din casa Tamarei Ecclestone ar fi dispărut bunuri în valoare de peste 25 de milioane de lire sterline.

Achitat într-un proces ultra mediatizat

Deşi procurorii au susţinut până în ultimul moment vinovăţia românilor, instanţa a fost de altă părere, iar la final românii au fost exoneraţi de orice implicare în ceea ce poliţia a descris ca fiind cea mai mare spargere care avut loc în Marea Britanie. Verdictul a fost dat de un tribunal londonez, la începutul acestui an.

Totuşi, deşi au fost declaraţi nevinovaţi, doar trei dintre ei au fost puşi atunci în libertate. Fiul Mariei Meşter, femeia acuzată iniţial că ar fi „capul bandei”, Bogdan Savăstru a fost găsit vinovat pentru o altă acuzaţie – tăinuire de bunuri furate – referitor la o geantă şi un ceas furat într-unul dintre raiduri şi a fost condamnat la şase luni de închisoare. A fost însă eliberat, pentru că petrescuse un an în spatele gratiilor înainte de a fi condamnat. 

Acum, el va fi judecat din nou, iar procesul său va începe pe 10 februarie, menţionează Daily Mail. Savăstru ar fi ascuns suma de un milion  de lire sterline în casa unui prieten. Alături de banii falşi, anchetatorii au mai descoperit un pistol care putea fi încărcat cu bani, obiect utilizat în cluburile de striptease japoneze şi cu care clienţii înstăriţi trăgeau cu bancnote asupra dansatoarelor. De asemenea, el mai avea la el şi ceasul de lux Tag Heuer al lui Frank Lampard, fost internaţional englez de fotbal şi căpitan la Chelsea, echipă pe care a şi antrenat-o ulterior. 

Românul a refuzat să explice cum au ajuns în posesia lui banii falşi şi ceasul de lux şi geanta care aparţinea Tamarei Ecclestone.

Vă mai recomandăm şi:

Un român, primul infractor condamnat în toată istoria Elveţiei pentru că a aruncat în aer un bancomat. Decizie dură luată de instanţă

Răsturnare de situaţie în „jaful secolului”. „Vrem să arătăm cum, din cauză că suntem români, putem fi luaţi şi închişi oricând”

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite