Sute de clădiri din reţeaua şcolară clujeană nu au autorizaţie la incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
scoala judetul cluj

O treime dintre clădirile şcolilor clujene nu au autorizaţie la incendiu, ceea ce înseamnă aproape 300 de imobile. Totodată, din cele peste 600 de obiective de învăţământ preuniversitar peste jumătate nu au primit autorizaţie sanitară.

Cu două săptămâni înaintea începerii noului an şcolar, mai multe obiective de învăţământ din judeţul Cluj nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare înaintea începerii noului an şcolar fie din cauza grupurilor sanitare necorespunzătoare, fie din lipsa apei curente sau potabile, scrie Făclia de Cluj. Asta deşi din informaţiile Inspectoratului Şcolar Judeţean mai reiese că, la ora actuală, în judeţul Cluj nu mai exită nicio unitate şcolară cu grup social în curte fără apă şi încălzire.

De asemenea, aproape 300 de clădiri din reţeaua şcolară clujeană nu au autorizaţie la incendiu.

Conform unei situaţii realizată de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj, dintre cele 608 obiective de învăţământ preuniversitar de stat şi privat, 52(8,55 la sută) nu au primit autorizaţie sanitară. Dintre obiectivele neautorizate, şapte se află în mediul urban.

În municipiul Cluj-Napoca sunt în evidenţă 224 obiective şcolare. Dintre acestea 222 sunt autorizate sanitar (99%) iar două neautorizate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite