Studenţii clujeni de la Politehnică, mai buni decât cei de la Stanford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stundeţii clujeni au câştigat locul I la o competiţie internaţională din Alaska. FOTO: Arhivă
Stundeţii clujeni au câştigat locul I la o competiţie internaţională din Alaska. FOTO: Arhivă

Studenţii Facultăţii de Construcţii şi ai Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca sunt mai buni decât colegii lor de la UCLA, Stanford sau Berkeley. Clujenii au câştigat locul I la competiţia internaţională Seismic Design Competition care s-a desfăşurat în perioada 21 – 25 iulie 2014, în Anchorage, Alaska.

Studenţii Facultăţii de Construcţii şi ai Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca au obţinut locul I la competiţia internaţională Seismic Design Competition care s-a desfăşurat în perioada 21 – 25 iulie 2014, în Anchorage, Alaska. La acest concurs au participat 28 de universităţi din America inclusiv Statele Unite, printre care prestigioasele UCLA, Stanford, University of California-Berkeley. Structura din lemn de balsa pe care au construit-o studenţii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca s-a dovedit a fi cea mai rezistentă la cele 3 simulări seismice la care a fost supusă. Echipa universităţii se va întoarce în ţară şi cu premiul I pentru secţiunea communication skills care se acordă acelor participanţi care dovedesc abilităţi deosebite de prezentare, comunicare şi interacţiune.

Citeşte şi

Mintea sclipitoare de la Cluj: povestea profesorului care coordonează 100 de cercetători din 32 de ţări

Fosila unei noi specii de mamifer, descoperită de cercetători de la UBB Cluj lângă Alba-Iulia

Cercetător UBB Cluj: Finanţarea europeană pentru sângele artificial ar mări viteza cercetărilor

Cercetătorii clujeni vor studia graniţele Imperiului Roman şi cu ajutorul tehnologiei NASA - mii de imagini de la sateliţi şi un calculator „minune“

VIDEO Sânge artificial fabricat la Cluj: invenţie de premiu Nobel, şanse slabe de finanţare

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite