Sentinţă de 1 aprilie la Cluj: 6 ani şi 6 luni de pârnaie plus daune morale de circa 500.000 de euro pentru tânărul care a omorât trei oameni în noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 20 de ani care, în noaptea de Revelion, a omorât trei oameni în localitatea clujeană Floreşti, a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare de către Judecătoria Cuj-Napoca. Acesta trebuie să plătească daune morale în valoare de aproape jumătate de milion de euro.

Judecătorii clujeni au motivat măsura arestării preventive în cazul lui Răzvan Muzuran, şoferul care, în noaptea de Revelion, a accidentat mortal doi bărbaţi şi o fetiţă de 3 ani şi 6 luni prin faptul că sunt dovezi explicite că acesta constituie un pericol public.Conducătorul auto mai are două abateri pentru furt şi conducere fără permis auto.

Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat, luni, 1 aprilie, pe Răzvan Muzuran – tânărul care în noaptea de revelion a ucis trei oameni - la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, după ce acesta şi-a recunoscut vina.
Instanţa a mai stabilit că Muzuran va trebui să achite femeii care şi-a pierdut soţul şi fiica în accident suma de 180.000 de euro, mamei celor doi bărbaţi morţi suma de 103.500 de euro, iar celor patru surori ale victimelor vor primi fiecare suma de 45.000 de euro.

Filmul evenimentelor
Pe 31 decembrie 2012, în jurul orelor 23.58, Răzvan Muzuran conducea un autoturism, în care era şi un alt pasager, nu a respectat limita de viteză legală, în condiţiile în care pe stradă erau foarte multe persoane ieşite să aprindă artificii, şi a lovit în plin pe Florin Dascălu (27 de ani), Traian Dascălu (33 de ani) şi fetiţa acestuia (în vârstă de 3 ani) care se afla în braţele tatălui ei. Cei trei au murit.

Impactul a fost extrem de violent, o dovedesc şi avariile autoturismului condus de către inculpate, se arăta în motivarea arestării lui Răzvan Muzuran, întocmită de instanţă.

Martorii au dat declaraţii şocante: „declaraţiile martorilor relevă un aspect deosedit de important şi anume inculpatul, după accident s-a oprit la scurt timp, a închis portiera şi a demarat în forţă, moment în care a mai trecut încă o dată  peste corpul fetiţei“.

Şoferul a declarat că recunoaşte săvârşirea faptelor, cu anumite nuanţări. El s-a predat pe 1 ianuarie 2013, la ora 9.00, poliţiştilor.

Sentinţa Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitivă.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite