Senatorul clujean Alin Tişe: PDL cere demisia lui Dragnea fiindcă a promovat un proiect ilegal al Legii descentralizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe a declarat, vineri, 14 februarie, că democrat-liberalii cer demisia de urgenţă a vicepremierului Liviu Dragnea, care a promovat un proiect "ilegal" al Legii descentralizării.

Alin Tişe a afirmat că descentralizarea României gândită de vicepremierul Liviu Dragnea a devenit un proiect compromis, în care românii nu mai au încredere.

"PDL solicită demisia de urgenţă a vicepremierului Liviu Dragnea, după ce Curtea Constituţională a României (CCR) a publicat, joi, motivarea deciziei prin care s-a declarat neconstituţional proiectul Legii descentralizării, elaborat şi asumat de vicepremier. Promovarea unui proiect ilegal de către Dragnea, demonstrează incompetenţa acestuia şi cred că o astfel de persoană incompetentă nu poate să se ocupe mai departe de un astfel de proiect extrem de important pentru ţară. Descentralizarea României gândită de Dragnea a devenit un proiect compromis, în care românii nu mai au încredere. Acesta trebuie să răspundă în faţa românilor, trebuie să plece şi să lase locul unei persoane care are cunoştinţele necesare realizării unui proiect decisiv pentru modernizarea ţării", a spus Tişe, citat de Mediafax.

Potrivit lui Alin Tişe, CCR a arătat în motivare că Legea descentralizării promovată de Dragnea este neconstituţională pentru că nu respectă "Legea - cadru nr. 195/2006, care prevede realizarea de măsuri pregătitoare ale procesului de descentralizare, studii de impact, standarde de cost şi sisteme de indicatori de monitorizare".

Curtea Constituţională a decis, în 10 ianuarie, că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie 2013, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

Mai puteţi citi:

Finul lui Boc, senatorul Alin Tişe, pe Facebook: „Am aflat de la TV că Emil Boc s-a înscris în Mişcarea Populară. Eu nu am plecat pentru că nu sunt trădător“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite