Sandy Deac: „Poate românii n-au fost încă pregătiţi pentru showul Alexandrei Ungureanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Ungureanu a pregătit un show cu lasere
Alexandra Ungureanu a pregătit un show cu lasere

Clujeanul Sandy Deac, cel care a compus melodia „Crazy”, interpretată de Alexandra Ungureanu s-a arătat dezamăgit de rezultatul obţinut de acesta la Finala Naţională Eurovision 2010. Artistul este mulţumit, însă, de prestaţia solistei, fiind de părere că românii nu au fost pregătiţi pentru showul pregătit de cunoscuta interpretă.

Piesa compusă de clujeanul Sandy Deac pentru Eurovision 2010, „Crazy”, în interpretarea Alexandrei Ungureanu, a reuşit să obţină ieri, în cadrul Finalei Naţionale Eurovision, puncte din partea juriului de specialitate, însă nu a convins telespectatorii implicaţi în procesul de televoting.

„Nu am ce să-i reproşez Alexandrei. Mi-a plăcut extrem de mult. Când am văzut showul, am rămas şocat. Am zis că e imposibil să văd aşa ceva în România”, a declarat Sandy Deac, în ciuda rezultatului.

„Mi-a fost ruşine că sunt din Cluj”


Clujeanul a explicat numărul relativ mic al televoturilor obţinute de Alexandra Ungureanu, una din cele mai apreciate voci din showbizul mioritic, prin faptul că românii nu au fost pregătiţi pentru o prezenţă avangardistă, altfel decât şi-a obişnuit solista publicul, până acum.

„Cred că prestaţia Alexandrei a fost prea avangardistă pentru România. Poate românii nu au fost încă pregătiţi pentru un asemenea show”, a explicat solistul trupei Desperado. Acesta i-a adus critici preşedintelui juriului de la Cluj,  conf. Univ. Dr. Ana Rusu, cadru didactic al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, din cauza modului în care a prezentat votul specialiştilor ardeleni.

„Avea o dicţie înfiorătoare în limba engleză. În acele momente mi-a fost ruşine că sunt de la Cluj. Râdea toată sala cu lacrimi. Aşa ceva e imposibil. Om fi noi de la ţară, dar nici chiar aşa”, a explicat Sandy Deac.

Locul 12 pentru Alexandra Ungureanu

Alexandra Ungureanu a reuşit să obţină un punct (n.r. în sistemul Eurovision) din partea juriului naţional de specialitate, dar nici un punct din partea telespectatorilor. Poziţionarea pe ultimul loc a melodiei în cadrul clasamentului final afişat de TVR la finalul competiţiei a fost, însă, una aleatoare, potrivit organizatorilor.

„Rezultatul juriului şi al publicului a fost transformat în puncte Eurovision, astfel că doar primele zece au primit puncte. Ultimele şase au avut zero puncte, fiind clasate într-o ordine aleatoare. Dacă s-ar fi făcut totuşi un clasament Alexandra Ungureanu s-ar fi clasat, pentru că a primit un punct din parte juriului, pe locul 12”, a explicat Nicu Cozma, coordonator al procesului de centralizare al voturilor.

Krivach, pe locul al zecelea

Răzvan Krivach, al doilea clujean participant în cadrul Finalei Naţionale Eurovision, s-a clasat pe locul al zecelea, cu cinci puncte din partea juriulu şi nici un punct din parte telespectatorilor.

„Eu sunt foarte mulţumită de prestaţia mea. Clasamentul final nu are nicio legătura cu valoarea prestaţiei, în opinia mea. Poate cei care mă ascultă s-ar fi aşteptat la ceva comercial, însă mă bucur că am reuşit să vin cu un produs nou, special şi extrem de occidental” Alexandra Ungureanu, interpretă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite