Revelion urban la Cluj. De la oferte cu bani puţini, la delicatese culinare şi petreceri pentru cei singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii sunt aşteptaţi la diverse tipuri de petreceri în cluburile şi restaurantele din oraş. Foto arhivăa
Clujenii sunt aşteptaţi la diverse tipuri de petreceri în cluburile şi restaurantele din oraş. Foto arhivăa

Mai multe cluburi, restaurante şi hoteluri din Cluj-Napoca organizează petreceri de Revelion, în noaptea treceii din 2015 în 2016. Participarea costă începând de la mai puţin de 50 de lei, sau chiar nu e condiţionată de un tarif, dar poate ajunge şi la 300-400 de lei, sau chiar la 800 de lei, acolo unde „pachetul” include şi vizite în oraş sau la Salina Turda.

Clubul The Shelter din Piaţa Unirii organizează o „petrecere orăşenească” de Anul Nou,  la care oaspeţii sunt aşteptaţi cu muzică funk, disco şi indie, bufet suedez şi decor asezonat cu vâsc. Biletele, disponibile la club sau la Atelier Cafe cuprind acces la petrecere, şampanie, bufet suedez şi bon de consumaţie de 50 de lei şi costă 125 de lei, până pe 20 deccembrie fiind disponibile la preţ redus, 95 de lei. Protagoniştii line-up-ului sunt Highroller [Stereotype Bizarre | Anotimpuri], Raul [New Disorder], HG Alex [Wrong Time Wrong Planet].

Rev pe bani puţini

Una din ofertele care poate fi accesată fără prea mari cheltuieli este cea a cafenelei Zorki Photo Caffe, de pe Strada Ion Raţiu, unde accesul la petrecerea dintre ani costă 15 lei – shot Jager inclus. Sub genericul „Share your food on New Year’s Eve”, participanţii sunt invitaţi să vină cu propriul platou de mâncare urmând să încerce ce preparate doresc. La clubul Spaţiu, de pe strada Momorandumului, costurile sunt chiar mai mici. Barul organizează o „Seară de Revelion”, cu muzică şi karaoke şi consumaţie contra-cost de la bar, cei care doresc având posibilitatea, dar nu obligaţia, de a-şi aduce ce mâncare doresc: „În trecut am avut intrare, cu mâncare inclusă, anul acesta am decis să schimbăm. La noi o petrecere şi în weekend durează până spre dimineaţă, aşa că şi acum va fi cel puţin la fel. Sesiunea de karaoke va începe după miezul nopţii şi ţine, ca de obicei, până la închiderea barului”, a precizat Tino Moldovaan, administratorul localului. 

Meniu în toată regula

La Casa TIFF, de pe strada Universităţii unul din locurile populare din oraş, datorită asocierii denumirii cafenelei, în prezent bistro, cu festivalul de film, Revelionul înseamnă o petrecere cu jazz, electroswing şi funk, specialităţi culinare şi „multă distracţie”, cu începere de la ora 21. Accesul costă 200 de lei, preţ care include bufet suedez cu gustări reci, feluri principale şi deserturi. Pe pagina de facebook a evenimentului a fost afişat şi meniul, care include specialităţi precum Camembert pane cu sos de fructe, Chicken Saltimbocca (piept de pui rulat cu mozzarela şi salvie) sau Cheesecake cu sos de fructe de pădure. Biletele sunt disponibile în incinta localului.

Petrecere pentru „oamenii singuri”

„Clubul Oamenilor Singuri”, grup care deţine o pagină de facebook cu aceeaşi titulatură, organizează la Hotel Belvedere, unul din cele mai cunoscute din urbe, o petrecere de Revelion specială pentru singles. „În compania unor oameni minunaţi, te vei bucura de momente magice, vei dansa, te vei distra, îţi vei face noi prieteni şi, cu putin noroc, îl vei intalni pe Cupidon”, este mesajul organizatorilor. Preţul de acces este 270 de lei „all inclusive”, însemnând gustare rece, caldă, fel principal, open bar şi tombolă. Iniţiativa pare să se bucure de suces, 160 de persoane urmând să participe la Revelionul din acest an, dublu faţă de anul precedent, potrivit organizatorilor.

Pachet cu excursii

Organizatorii petrecerii pentru "singles" oferă pentru persoanele sosite din alte localităţi un pachet divers, totodată mai costisitor, 743 de lei. Este vorba însă de 3 nopti cazare în cameră dublă la Hotel Belvedere, acces la piscină, saună, mic dejun în 2 şi 3 ianuarie, „brunch” pe 1 Ianuarie, masă festivă de Revelion, Carnaval Party pe 1 Ianuarie, tur ghidat al Clujului şi excursie la Salina Turda.

Meniu gourmet

Restaurantul Aroma, situat în vecinătatea livezii Polocsay, pe Dealul Feleacului, organizează Revelion cu meniu gourmet – care include mai multe categorii de gustări, preparat de bază, desert şi ofertă de băuturi all inclusive, însemnând şi cocktail-uri alcoolice şi non-alcoolice. Între numeroasele specialităţi culinare se numără Terină de foie gras în crustă de smochine, dulceaţă de praz şi jeleu din tokay, Piept de raaţă crocant cu piure de mere, chutney din gutui aromatizat cu vanilie, sos de trufe negre şi alune caramelizat. Costul de acces este de 360 de lei de persoană. Atmosfera va fi întreţinută cu muzică live de Arpi & The Zip Band.

Hoteluri petrecăreţe

Mai multe hoteluri din oraş organizează şi ele petreceri de Revelion, preţurile plecând de la 250 de lei – Grand Hotel Napoca şi 400 de lei (300 de lei pentru early booking) la Golden Tulip Ana Dome. 

Revelion în Aer liber

Cei dornici de un revelion în aer liber îl pot accesa în centrul Clujului. În Piaţa Unirii petrecerea dintre ani, organizată de Primăria Cluj-Napoca, va începe pe 31 decembrie, ora 21.30 cu un  concert Magda Puskas&Friends, iar de la ora 22.00 va urca pe scenă trupa Semnal M. Începând cu ora 23.00, atmosfera va fi întreţinută de formaţia Viţa de Vie. De la ora 00.00, clujenii prezenţi în piaţă se vor putea bucura de un spectacol de lumini şi artificii.

La dispoziţia celor prezenţi în Piaţa Unirii vor fi puse 700 de şampanii. După spectacolul de artificii şi lumini, de la ora 00.15, va avea loc un concert susţinut de Aldo&Tzika Sax Orchestra. 

În cursul zilei de joi, 31 decembrie 2015, precum şi în noaptea dintre ani, accesul pe patinoarul din Piaţa Unirii va fi gratuit după următorul program:10.00-11.30, 12.00-13.00, 18.00-19.30, 20.00-22.00, 22.30-01.00 (1 ianuarie 2016). De asemenea căsuţele cu bunătăţi deschise cu ocazia Târgului de Crăciun vor fi deschise şi de Revelion.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite