Războiul topurilor pe piaţa imobiliară clujeană. Ce companie a avut cele mai mari încasări?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Grup de Lux a realizat un clasament al companiilor imobiliareîn funcţie de cifra de afaceri înregistrată în 2011. Agenţia Blitz Imobiliare, clasată pe locul 4, susţine că topul este greşit şi a realizat propriul top. Lumină s-a făcut abia după intervenţia unei alte agenţii imobiliare, Edil.  

Ca urmare a articolului publicat în data de 2 august 2012 pe http://www.adevarul.ro (citeşte aici articolul) compania Blitz Imobiliare Cluj-Napoca a adus câteva precizări. Menţionăm că topul Grup de Lux prezenta agenţiile imobiliare din Cluj în funcţie de cifra de afaceri din 2011 şi de creşterea faţă de anul precedent. Vezi aici topul:

image

Acesta este topul realizat de Grup de Lux, în funcţie de cifra de afaceri din 2011 a agenţiilor imobiliare din Cluj.

Completări de la Blitz - un nou top
„Dorim să aducem câteva completări, în ceea ce priveşte compania Blitz Imobiliare. Cifra de afaceri netă înregistrată de Blitz Imobiliare în 2010 a fost de 87.077 lei, iar in 2011, cifra de afaceri înregistrată a fost de 325.903 lei, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe(www.mfinante.ro). Astfel, creşterea înregistrată de Blitz Imobiliare în al doilea an de activitate a fost de 274,27%, procent care o plasează categoric pe prima poziţie în topul creşterilor!“. În consecinţă, Blitz Imobiliare a realizat un alt top, în funcţie de creşterile înregistrate:

Compania   Cifra Afaceri 2010   Cifra Afaceri 2011   Crestere
Blitz Imobiliare   87.077                325.903                   +274,27%
Welt Imobiliare   238.981              365.333                   +52,87%
Edil Imobiliare   597.720                860.048                  +43,88%
Grup de Lux   692.430                    832.072                   +20,16%
Pitas Company   519.218               257.141                    -50,47%

*Sumele sunt exprimate în lei
**Edil Imobiliare cuprinde Edil Casa, Edil Domus, Edil Business

Agenţia cu cea mai mare cifră de afaceri
Leonard Munteanu, reprezentantul Blitz Imobiliare, a mai precizat  legat de topul Grup de Lux: „Valoarea cifrei de afaceri pentru compania Edil este greşită, pentru că aceasta a acţionat în perioada amintită prin intermediul a 3 firme (Edil Casa, Edil Domus, Edil Business); fapt care plasează Edil Imobiliare pe prima poziţie a topului în funcţie de cifra de afaceri netă, in faţa celor de la Re/Max Grup de Lux“.
De asemenea, Munteanu mai arată:  „Cifra de afaceri prezentată pe site-ul Ministerului de Finanţe este calculata în lei nu în euro. Raportarea la un curs de schimb valutar mediu de 4,23 lei este eronată, pentru că situaţia cursului de schimb valutar mediu pentru anii selectionaţi a fost diferită, 4,20 lei pentru 1 euro în 2010, fata de 4,23 lei în 2011“.

Reacţia Grup de Lux
Grup de Lux a răspuns acuzaţiilor aduse de Blitz: „În realizarea topului nostru ne-am raportat la modelul de lucru pe care îl au reprezentanţii presei naţionale de profil. În elaborarea topului şi a comunicatului am lucrat pe cursul mediu de 4.23 lei pentru că acesta este cel comunicat pentru anul 2011, ceea ce este cât se poate de corect. Am ales sa expunem cifrele de afaceri pe 2011 în Euro tocmai pentru ca reprezentanţii presei să poată face comparaţiile cu Bucureştiul. Nu am precizat la toate agenţiile creşterea sau descreşterea cifrei de afaceri pentru că ideea centrală era cifra de afaceri realizata pe anul 2011 şi poziţia noastră în piaţă“. 

Edil, pe primul loc în top
„Referitor la cifra de afaceri a Edilului, ei lucrează oficial prin firma SC EDIL BUSINESS SRL, singura menţionată de ei şi pe site-ul lor la secţiunea contact http://edil.ro/contact.php. În elaborarea acestui top, tocmai pentru a fi siguri că folosim informaţii corecte, am intrat pe site-ul lor si am lucrat pe firma pe care ei o recunosc ca fiind cea oficiala. Firmele precizate de cei de la Blitz sunt suspendate incepand cu 2012 si nefiind pe site-ul celor de la EDIL nu avem nici o garantie ca ar apartine de ei, sunt doar presupuneri. Mai mult decât atât, agenţia imobiliară EDIL nu a dat vreun comunicat prin care să infirme sau să completeze cele precizate de noi, desi ar fi putut pentru ca au trecut deja cateva zile bune de la aparitia stirii, daca intr-adevar era ceva de precizat“, mai arată Andreea Miron, marketing manager la Grup de Lux.
Contacţi de reporterul „Adevărul“ reprezentaţii Edil au făcut lumină în topuri, arătând că într-adevăr compania acţionează prin intermediul a 3 firme - Edil Casa, Edil Domus, Edil Business. „Noi nu vrem să apărem în topuri, dar într-adevăr acesta este adevărul, cele trei firme Edil Casa, Edil Domus, Edil Business, ţin toate de noi, de Edil“, a precizat reprezentanta firmei Carmen Miron. Aceasta înseamnă că topul realizat de Grup de Lux ar trebui completat cu cifrele de afaceri ale tuturor celor trei firme. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite