Producătorul de electrocasnice De'Longhi va investi 30 de milioane de euro si va angaja 1000 de oameni la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producatorul italian de electrocasnice De'Longhi SpA va cumpara fabrica Nokia de la Jucu, în urma unui acord semnat între cele două companii. „Adevărul“, ediţia de Cluj, a anunţat de săptămâna trecută, venirea unui mare producător de electocasnice la Jucu. Fabrica va angaja 1000 de oameni şi va face o investiţie de 30 de milioane de euro. Fabrica de la Cluj e a cincea fabrică a companiei, după cele două din China, cea din Rusi

De'Longhi intenţionează să integreze facilitatea de producţie, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată, după cum se arată într-un comunicat al companiei. "Producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Orientul Îndepărtat către Europa, unde De'Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia", se arată în documentul companiei. Tranzacţia va fi supusă aprobării Consiliului Concurenţei. Companiile estimează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului în curs.

UPDATE 14.22

Reporterii „Adevărul“ au avut dreptate

„Adevărul“ anunţa, în urmă cu o săptămână, în articolul „<<Satul Nokia>> reînvie: mii de locuri de muncă la Jucu“,că două mari companii, producătoare de electrocasnice respectiv de componente electrice pentru automobile, vor construi fabrici pe 50 de hectare, în parcul industrial de unde se retrage cel mai mare producător de telefoane mobile din lume. Declaraţia aparţine directorului Tetarom, Viorel Găvrea. Atunci Găvrea a dorit să păstreze anonimatul firmelor. Astăzi, însă Nokia a anunţat prima dintre firme: producătorul de electrocasnice De Longhi.
„Săpătămâna viitoare vom anunţa doi mari investitori la Cluj din domeniile: producţie electrocasnice şi producţie componente electrice pentru automobile. E vorba de o investiţei majoră, vorbim practic de  construcţii care se vor face pe 50 de hectare de teren la Tetarom III până în luna aprilie a acestui an şi vor fi mii de locuri de muncă pentru clujeni", a declarat, în exclusivitate, pentru „Adevărul" directorul Tetarom, Viorel Găvrea.

UPDATE 15.04

Cine este De’Longhi

De’Longhi produce şi comercializează aparate electrocasnice, în special în domeniul automatelor de cafea, aparatelor de bucătărie, îngrijirii locuinţei şi confortului casnic. Grupul este listat la Bursa din Milano. Principalele mărci proprii sunt De’Longhi şi Kenwood. În România De’Longhi nu deţine în prezent facilităţi de producţie.

Robert Andersson, senior vice president la Nokia, a declarat în comunicat că grupul a dorit să găsească pentru halele de producţie "un investitor important cu planuri clare de creştere şi de a crea locuri de muncă în viitorul apropiat". 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite