Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj contraatacă în cazul „pateului cu viermi” de la Spitalul de Copii. „Informaţia a fost folosită în scop electoral”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul provocat după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook un clip filmat de o femeie internată într-un spital din Cluj care ar fi primit la cină pateu cu viermi e departe de a se fi încheiat. Conducerea Spitalului de Copii din Cluj a finalizat deja propria anchetă, iar la scurt timp a venit rândul reprezentanţilor Consiliului Judeţean să tragă propriile concluzii după verificările efectuate la faţa locului.

În urma anchetei interne efectuate la cererea conducerii spitalului s-a stabilit faptul că femeia a folosit pentru cină un recipient care fusese depozitat într-un sertar în care au fost păstrate şi mai multe mere. De aici ar fi apărut şi viermii, susţin reprezentanţii spitalului, în condiţiile în care pateul a fost păstrat în condiţii corespunzătoare şi avea ca termen de garanţie anul 2023.

La aceeaşi concluzie a ajuns şi Corpul de Control al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. Alin Tişe, preşedintele CJ, susţine că există o inadvertenţă între informaţia dată publicităţii de deputatul Emanuel Ungureanu şi situaţia reală. 

„S-a constat că există o inadvertenţă între informaţia din ştire şi situaţia reală. Cunoaştem cu toţii că un vierme viu nu poate apărea într-un produs încapsulat. Pateul era în garanţie, termenul era 2023, cutia era încapsulatată. S-a constatat că acel vierme provenea de la anumite fructe proaspete depozitate în acelaşi sertar cu bucata de pateu, care nu fusese consumată în ziua în care pacienta l-a primit. Doamna ar fi trebuit să sesizeze direct conducerea spitalului. Din păcate sesizarea s-a făcut direct către presă. Noi vă asigură că luăm măsuri acolo unde găsim nereguli. Vom urmări în continuare acest caz, ancheta internă continuă acolo”, a declarat Tişe pentru Ziua de Cluj,. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj îl arată acum cu degetul pe deputat şi spune că acesta a prezentat informaţii trunchiate, fără a fi verificate, doar în scop electoral.

„Ideea a fost de a fi folosită informaţia de respectivul parlamentar cu scop electoral. Ce mă întreb eu e de ce nu a găsit şi soluţii, nu doar să constate că este o problemă? Aţi auzit vreun parlamentar cu mici excepţii, care să aducă bani pentru vreun spital din judeţul nostru? Nu am văzut vreunul. Mi-ar plăcea să văd, dincolo de constatarea unei nereguli, care atunci când există este bine să o recunoşti, ce soluţii ai, în afară de a face circ? Tu, ca palamentar, ce resurse ai atras, ce proiecte ai pentru judeţul tău?”, a adăugat Tişe, potrivit sursei citate.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Cluj a declanşat, luni, 2 martie, o anchetă internă, după ce deputatul Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook un clip filmat de o femeie internată în spital care acuza că a primit la cină pateu cu viermi. La scurt timp, Consiliul Judeţean Cluj şi Instituţia Prefectului au anunţat că vor demara propriile anchete. Între timp, rezultatele anchetei interne de la spital şi cea efectuată de Corupul de Control al CJ Cluj au fost finalizate. 

Citeşte şi

Concluzie surprinzătoare în cazul anchetei interne de la Spitalul de copii din Cluj. De unde ar fi apărut viermii filmaţi lângă pateul servit unei femei

Masă cu pateu şi viermi la Spitalul Clinic de Copii din Cluj. Instituţia prefectului cere o anchetă specială

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite