Poneiul cu pagină de Facebook rămâne în Parcul Central din Cluj. Proprietarul: „N-aş fi obţinut autorizaţia dacă nu ar fi intervenit presa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poneiul Rocky şi Mircea Chioren  FOTO: arhiva Adevărul
Poneiul Rocky şi Mircea Chioren  FOTO: arhiva Adevărul

Poneiul Rocky este nelipsit din Parcul Central din Cluj-Napoca de ani buni şi îi plimbă cu trăsura pe cei mai mici dintre clujeni. Anul acesta, proprietarul poneiului, Mircea Chioreanu, a obţinut mai greu autorizaţia. Anul trecut la fel. Povestea a fost asemănătoare şi în 2012.

„Nu s-ar fi rezolvat dacă nu ar fi intervenit presa“, spune proprietarul poneiului, clujeanul Mircea Chioreanu. Acesta ne-a spus că şi-a ridicat azi, în Vinerea Mare, autorizaţia de funcţionare de la Primăria Cluj-Napoca unde a fost mustrat „de ce a făcut tam-tam în presă“. „Pentru că altfel nu se rezolva“, adaugă clujeanul. Presa din Cluj a făcut, în ultima perioadă, mai multe materiale - articole, editoriale şi video - despre poneiul Rocky care plimbă copii prin parc cu şareta de vreo 15 ani.

Mircea Chioreanu spune că probleme cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare a început să aibă din 2012. I s-a spus că, pe lângă autorizaţia de funcţionare, mai are nevoie şi de o autorizaţie de comerţ stradal.
Dar autorizaţia venea cu multă întâziere. Aşa a venit şi anul ăsta.

Înainte a primi autorizaţia de funcţionare, Biroul de Presă al Primăriei Cluj-Napoca spunea: „Nu există cadrul legal pentru că în regulament nu există menţionată plimbarea cu trăsura. Vom lucra la modificarea regulamentului astfel încât să îi putem da autorizaţia“.
Poneiul Rocky va putea plimba curioşii prin Parcul Central, însă „locuinţa“ sa va fi peste drum de parc, într-un spaţiu de joacă pentru copii.

„Plimbatul va putea fi făcut în parc, dar staţionarea şi partea de găzduire să fie partea unde este locul de joacă. Am găsit o soluţie pentru a fi păstrat şi parcul refăcut din fonduri europene, iar dincolo va fi staţionarea“, a declarat, vineri, 18 aprilie, primarul Emil Boc.

Poneiul are, din aprilie 2012, şi pagină de Facebook, cu aproape 3.000 de like-uri, unde puteţi vedea ce mai face.

Mai puteţi citi:

Locul unde copiii oraşului redescoperă frumuseţea vieţii la ţară

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite