Poliţistul clujean care a luat 5.000 de euro de la un cămătar pentru a interveni pentru acesta a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Curt a fost denunţat de cel de la care a primit banii. FOTO: bzc.ro
Mihai Curt a fost denunţat de cel de la care a primit banii. FOTO: bzc.ro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Curt Iosip Mihai-Ştefan, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Cluj - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, având gradul profesional de comisar şef, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În cursul anului 2011, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ştefan, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Cluj, a lăsat să creadă o persoană - denunţător în cauză - că are influenţă pe lângă organele de urmărire penală (procurori şi ofiţeri de poliţie) şi funcţionari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj şi că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceştia în vederea restituirii, către denunţător, a unui autoturism de teren şi, ulterior, pentru omologarea şi înmatricularea acestuia. În acest scop, ofiţerul de poliţie Curt-Iosip Mihai-Ştefan i-a cerut denunţătorului suma totală de 5.000 euro şi 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunţător în perioada 2011-2012. Autoturismul de teren în cauză figura în evidenţele RAR ca fiind furat şi fusese ridicat de organele de poliţie în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal. Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ştefan i-a restituit denunţătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro. În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatului.“ 

Arestat preventiv

La data de 18 ianuarie 2013, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Curt-Iosip Mihai-Ştefan pe un termen de 29 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul angajaţilor din cadrul DIPI Bucureşti.  Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj. 

Făcea afaceri cu cămătarii


Magistraţii Curţii de Apel Cluj au dispus arestarea preventivă a poliţistului Mihai Curt, comisar-şef în cadrul poliţiei clujene, la Serviciul Arme, Muniţii şi Explozivi, întrucât îl consideră un pericol pentru ordinea publică, mai ales că are funcţie de comisar-şef, funcţie cu atribuţii de cercetare. Comisarul şef Mihai Curt, adjunctul şefului de la Serviciul Arme, Muniţii şi Explozivi din cadrul IPJ Cluj, arestat preventiv sub acuzaţia de trafic de influenţă, îşi închidea telefonul când se întâlnea cu denunţătorul, cămătarul Gabor Gabor. Din motivarea instanţei reiese că inculpatul şi denunţătorul se cunoşteau de mult timp

Avocatul lui Curt: banii sunt un împrumut

Avocatul lui Curt susţine că acesta este nevinovat.  „Domnul Curt spune că acei bani sunt de fapt un împrumut. Susţine că a fost şantajat şi că I s-a înscenat acestă poveste“,încheie avocatul Rareş Trif. Acesta mai crede că„Măsura Curţii de Apel Cluj este exagerată. Mihai Curt putea fi cercetat în stare de libertate întrucât nu reprezintă un pericol public“..

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite