Piaţă volantă în parcarea din Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii agricoli clujeni îşi vor putea vinde marfa chiar în centrul oraşului, în parcarea din Piaţa Unirii, în fiecare sâmbătă, între orele 7.00 şi 15.00. Aici, reprezentanţii municipalităţii vor amenaja, începând din acestă sâmbătă, în fiecare săptămână, o piaţă volantă.

" Am avut solicitări din partea producătorilor locali în acest sens. Doar sâmbăta producătorii îşi vor putea comercializa marfa. Am ales parcarea din Piaţa Unirii. Vom încerca să ajungem la un acord cu producătorii agricoli, în ceea ce priveşte curăţenia, orarul şi modul de expunere a mărfii. Cine nu va respecta aceste reguli, nu va mai putea vinde în piaţă. În caz de abateri nu este exclus să anulăm piaţa", a declarat primarul Sorin Apostu. Accesul producătorilor se va face începând cu ora 5:00 în ordinea sosirii iar după ora 15:00 bariera parcării va funcţiona în regim normal, a explicat Apostu.

 Potrivit edilului-şef al oraşului, în piaţa volantă vor avea acces 90-100 de producători din judeţ, care vor putea vinde legume şi fructe. În cazul comerţului de ouă şi lactate, producătorii sunt obligaţi să aibă maşini cu vitrine autorizate de către Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică.

Printr-un angajament faţă de municipalitate, aceştia vor fi obligaţi să dovedească calitatea de producător agricol şi să păstreze curăţenia în spaţiile puse la dispoziţie de Primărie. În cazul în care aceştia vor încălca angajamentul, vor fi evacuaţi şi nu li se va mai permite accesul în această piaţă volantă. 

Ideea a fost preluată după modelul pieţelor volante din marile oraşe europene.Astfel de pieţe volante centrale există în oraşe din Germania sau Franţa.

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite