Paradoxul uneia dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România. „Am făcut cele mai frumoase filmări din toate anotimpurile“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constructorul s-a mobilizat exemplar pe acest segment de autostradă. FOTO: Facebook / Asociaţia Pro Infrastructură
Constructorul s-a mobilizat exemplar pe acest segment de autostradă. FOTO: Facebook / Asociaţia Pro Infrastructură

Asociaţia Pro Infrastructură a publicat, luni 30 mai, noi imagini cu lucrările care se desfăşoară oe un important sector de autostradă. Autorii videoclipului au remarcat faptul că se fac eforturi serioase de către constructor, care „e mobilizat excepţional”, însă îl aşteaptă „un munte de probleme”.

Imaginile au fost surprinse cu o dronă şi acoperă un sector important al Autostrăzii Transilvania, aflat în lucru, Nădăşelu - Poarta Sălajului. Potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură, constructorul îşi face foarte bine treaba, însă se va confrunta în curând cu o serie de probleme greu de rezolvat. 

„#AutostradaTransilvania: superbă, dar cu un munte de probleme. Vineri am făcut una dintre cele mai frumoase filmări ale noastre din toate timpurile, în 4K, pe toţi cei 42,3 kilometri ai sectorului Nădăşelu-Zimbor-Poarta Sălajului: https://youtu.be/0N5Ijo2-Ywc. Hărţi interactive: https://bit.ly/3Jh35Xm şi https://bit.ly/352FYAu. 

Constructorul este mobilizat excepţional, progresul fiind vizibil la fiecare 7-10 zile. Se lucrează efectiv pe toate planurile, zi-lumină, de la piloţi foraţi la terasamente, de la săpături la elevaţii.

Din păcate, poezia se opreşte aici, entuziasmul fiind tăiat de lista de blocaje majore. Avem două schimbări de soluţii tehnice la Nădăşelu (min 1:15-1:40, viaduct în aval prin cimitir) şi zona Topa Mică (min 9:10-9:30, tunel cut&cover) pe care CNAIR trebuie să le aprobe. 

În nodul Zimbor, situl arheologic Sutor încă nu este descărcat. Fără acest pas vom deschide... un nou muzeu de autostradă! Apropo, tronsonul Zimbor-Poarta Sălajului va fi... tot muzeu dacă nu se găseşte o soluţie birocratică pentru executarea unei conexiuni la Poarta Sălajului ori Românaşi. 

Lista continuă: un deal îmbibat cu apă care dă bătăi de cap constructorului de luni de zile (min 8:10-8:35, zona Mihăieşti), mega-debleul de la Zimbor (19:30-19:45) unde soluţia antică aleasă de proiectanţi, fiind constrânşi de contractul semnat pe baza unui studiu de fezabilitate de doi lei, este săpătură pe vreo 14 berme şi 4 ziduri de sprijin. Să sperăm că ţine”, scriu cei de la Asociaţia Pro Infrastructura, pe Facebook.

Problemele nu se opresc aici. Pentru ca lucrările să fie finalizate la finele anului viitor, conform planului, este nevoie de o serie de factori.  

„Mai avem. Alunecări mai puţin grave cu duiumul, le-am pierdut şirul. Păduri care trebuie tăiate unde vom afla cum va sta terenul când se va intra cu excavatoarele sub ele. Şi, pur şi simplu, volumul enorm de muncă. Concluzia? Visăm cu ochii deschişi la inaugurare la sfârşitul lui 2023, doar dacă statul va rezolva urgent blocajele majore şi birocraţia, dacă dealurile vor colabora şi se vor stabiliza într-un final şi dacă antreprenorul îşi va menţine tonusul excelent de până acum când toate problemele amintite îi vor eroda profitul şi lichidităţile”, mai notează cei de la Asociaţia Pro Infrastructura.

Sectorul de autostradă Nădăşelu - Poarta Sălajului are o lungime totală de 42,3 kilometri şi este împărţit în două segmente, Nădăşelu-Zimbor (30,06 km) şi Zimbor-Poarta Sălajului (12,24 km). Lucrările sunt efectuate de  Asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Electromontaj, respectiv Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade şi ar urma să fie finalizate la sfârşitul anului viitor.

Vă mai recomandăm şi:

Românul care a reuşit imposibilul. Are mâinile amputate, dar a obţinut permisul auto în Spania

Patru francezi au dat o ţeapă de sute de lei unui local din Cluj. Clienţii, două cupluri, au stat şase ore pe terasă FOTO

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite