Oferta lui Maticiuc pentru o maternitate din Cluj: „Va strângeți 1999? Și cu mine 2000, pentru juma' de milion?”

0
Publicat:

Codin Maticiuc îi îndeamnă pe clujeni să participe la Crosul Supereroilor, în 4 iunie, iar jumătate din taxa de înscrierea va fi alocată pentru renovarea secției de neonatologie a Maternității Dominic Stanca. Fundația sa mai aduce 250.000 de euro.

Codin Maticiuc vrea să facă spitale publice din bani privați. FOTO: Arhivă personală
Codin Maticiuc vrea să facă spitale publice din bani privați. FOTO: Arhivă personală

Maticiun a postat, pe pagina sa de Facebook, următorul mesaj pentru clujeni:

„«N-am avut ce face. Eram prea mici». Nu ținea de noi. Clasic, nu?  Fundația pe care o reprezint începe în 4 zile renovarea maternității din cadrul spitalului de urgență Dominic Stanca. 250.000 de euro. Ține de mine dar de data asta și de voi dacă rămânem să facem și neonatologia. Alți 250.000 de euro.”

Tot ce trebuie să facă clujeni este să se înscrie la Sports Festival la Crosul Supereroilor. „Banii de înscriere merg la Dominic Stanca. Nu puteți alerga? Nici eu nu prea pot. Facem cursa de 5 km și mergem dacă vreți. La pas. Veniți cu copiii, cu bunicii. Mergem pe jos”, a mai spus el.  

„Promit că nu plec de la Dominic Stanca până nu termin”

Maticiuc spune că dacă la linia de start sunt alături de mine 2.000 de clujeni, promite că nu pleacă de la maternitatea Dominic Stanca până nu termină lucrările de modernizare.

Deci? Acum ține de voi! Știu. N-a făcut ministerul, nici primăria. Știu. Dar va veni o zi când o sa vă întrebe copiii voștri ce ați făcut voi exact. Mi-ar plăcea să nu le răspundeți «Trebuia să ne înscriem, să plătim 120 de lei pe kit și să mergem pe jos 5 km cu un m... de actor din Clanul. Mai era și duminică dimineață maică și tu știi cât de important e să mergem la biserică».  Mi-ar plăcea să le spuneți «Am mers pe jos și în fiecare kilometru am făcut 100.000 de euro pentru orașul meu și sănătatea ta, copile. Duminica aceea am înălțat o rugăciune din mers și Dumnezeu m-a înțeles»”, a precizat Maticiuc.

„Ce spuneți? Va strângeți 1999? Și cu mine 2000, pentru juma' de milion?”, a concluzionat el.

Cum te înscrii la Crosul Supereroilor 

Maticiuc a lăsat și link-ul de înscrieri.

Organizatorii crosului au transmis:

„Crosul Supereroilor revine la Sports Festival cu o nouă cauză umanitară: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Clujenii pasionați de sport au șansa să devină eroi pentru o zi prin participarea la competiția de alergare organizată duminică, 4 iunie, în cadrul Sports Festival. Jumătate din taxa de înscriere va merge către această nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privați. Lucrările de renovare vor fi demarate în luna mai, cu Maternitatea.

Până în 29 mai, alergătorii începători pot beneficia gratuit de antrenamente coordonate de Club Sportiv Atletic Cluj. Antrenamentele vor avea loc în fiecare marți și joi a săptămânii, de la ora 18.00, și sâmbătă, de la ora 10.00, pe Cluj Arena.

Locul tău e pe traseul de alergare chiar dacă ești atletul grupului sau acum pui pentru prima dată pantofii de sport în picioare. Și o faci pentru toate lucrurile bune pe care le aduce sportul în viața ta, dar și pentru că devii SUPEREROU. Participarea ta la cros e modalitatea simplă prin care poți ajuta, poți dona bani și energie bună în comunitate”, se arată în comunicat. 

Jumătate din taxa ta de participare merge către kitul de alergător pe care îl primești, iar restul se îndreaptă către Spitale Publice din Bani Privați. Dacă vrei să donezi mai mult, poți să aloci o sumă mai mare, transmisă online sau la fața locului.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite