O altă universitate din Cluj în topul mondial QS World Ranking 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea centrală a UTCN  FOTO: Adevărul
Clădirea centrală a UTCN  FOTO: Adevărul

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se poziţionează şi în acest an în topul internaţional QS World University Ranking 2019 cu mai multe facultăţi.

Reprezentanţii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca precizează că trei facultăţi din cadrul acesteia plasează instituţia în QS World University Ranking 2019, un clasament apreciat la nivel mondial.

Este vorba de: Inginerie Mecanică, Aeronautică şi Inginerie Industrială, UTCN se clasifică în ecartul 351–400 la nivel mondial; Inginerie Electrică şi Electronică, la nivel mondial, UTCN se încadrează în ecartul 401–450; Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, la nivel mondial, UTCN intră în ecartul 551–600.

QS World University Ranking 2019 a analizat 4.750 de universităţi din 153 de ţări, 14.000 de programe de studii evaluate din 48 de domenii, 200 milioane de articole citate, 125.000 de respondenţi ai sondajului şi peste 22 de milioane de documente-suport. 

„Evaluarea QS se bazează pe colectarea şi analiza reputaţiei universităţilor în rândul comunităţii academice mondiale şi în rândul angajatorilor din lume. Se evaluează la nivel de universitate raportul dintre numărul total de studenţi pe numărul total de cadre didactice, gradul de internaţionalizare al universităţilor prin procentul de cadre didactice şi studenţi din alte ţări, precum şi performanţa şi vizibilitatea internaţională a cercetării, măsurate prin numărul mediu de citări pe cadru didactic“, se arată într-un comunicat al UTCN.

Indicatorii de performanţă luaţi în considerare de către realizatorii topului internaţional sunt: reputaţia academică 40%, reputaţia prin prisma angajatorilor 10%, ponderea raport student - cadru didactic 20%, citări pe cadru didactic 20%, ponderea cadrelor didactice internaţionale 5%,  ponderea studenţilor internaţionali 5%.

Mai puteţi citi:

Facultatea de Drept din Cluj, despre OUG 7: „Este un demers menit să rezolve conflicte personale între deţinătorii vremelnici ai unor funcţii de conducere“

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite