Nereguli găsite de Curtea de Conturi la Primăria Cluj-Napoca şi la Consiliul Judeţean Cluj. E vorba de sume ameţitoare în ambele cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu important la Primăria Cluj-Napoca
curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu important la Primăria Cluj-Napoca

Curtea de Conturi a întocmit raportul anual pentru 2018 în cazul Primăriei Cluj-Napoca şi a Consiliului Judeţean Cluj. În ambele cazuri au fost constatate abateri, iar sumele în discuţie sunt imense.

Numai în cazul Primăriri Cluj-Napoca abaterile financiar-contabile ajung la impresionanta sumă de 177.431.000 de lei, cu menţiunea că, potrivit Curţii de Conturi, există şi un prejudiciu de 4.139.000 de lei. 

În raport, la capitolul „Explicaţii succcinte privind abaterea” sunt menţionate toare nereguille descopeirte. Dintre acestea se detaşează „Nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte evidenţierea dobânzilor datorate conform contractelor de credit încheiate de unitate, suma estimată a abaterii fiind de nu mai puţin de 172.446.000 lei.

„În urma acţiunii de audit financiar, s-a constatat că situaţiile financiare nu au fost întocmite din toate punctele de vedere semnificative, în conformitate cu cadrul general de raportare financiară aplicabil în România şi nu oferă o imagine fidelă a poziţiei financiare, a performanţei financiare a entităţii Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Cluj - Napoca la data de 31 decembrie 2018 şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea desfăşurată în perioada auditată, motiv pentru care opinia exprimată este ”opinie contrară”, se menţionează în opinia de audit.

Abateri de două ori mai mari la Consiliul Judeţean Cluj

Sume şi mai mari apar în raportul întocmit pentru Consiliul Judeţean Cluj. Aici, abaterile ajung la 372.990.000. Cele mai importante abateri ţin de faptul că „evidenţa patrimoniului public şi privat al Judeţului Cluj nu este asigurată conform prevederilor legale. S-a constat că deşi sunt deţinute în proprietatea judeţului o serie de bunuri ce fac parte din domeniul public al acestuia, ele nu sunt reflectate în conturile de active fixe - 282.173.000 lei”, respectiv că „nu a fost efectuată reevaluarea tuturor imobilelor terenuri şi clădiri aflate în patrimoniul UATJ Cluj, la termenul prevăzut de lege. - 74.965.000 lei”, se specifică în raport. 

Totodată, raportul Curţii de Conturi a scos în evidenţă prejudicii de 1.189.000 de lei. 

Citeşte şi

Nereguli găsite de Curtea de Conturi la Primăria Cluj-Napoca. Angajaţii instituţiei au primit premii şi sporuri nelegale de peste 13 milioane de lei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite