Napoca Rally Academy, campioană naţională la echipe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Marişca are şanse să câştige şi titlul naţional absolut la piloţi
Bogdan Marişca are şanse să câştige şi titlul naţional absolut la piloţi

Napoca Rally Academy devine campioană la echipe în sezonul 2011, cu o etapă înainte de final, după rezultatele obţinute la Raliul Iaşiului „Dunlop“, desfăşurat vineri şi sâmbătă, 23 şi 24 septembrie, diferenţa dintre team-ul clujean şi echipa de pe locul secund nemaiputând fi  surmontată.

Bogdan Marişca şi Sebastian Itu  au ocupat poziţia secundă în Raliul Iaşiului, amânând, astfel, deznodământul luptei pentru titlul de campion naţional absolut. Acesta se va decide în ultima etapă, Raliul Bacăului, care se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 octombrie.  Bogdan crede însă în continuare că liderul momentului, Valentin Porcişteanu, va câştiga titlul anul acesta.

„ Teoretic suntem în lupta pentru titlu, practic suntem mult mai aproape de locul doi decât de primul, dar, în final, putem ajunge şi pe locul trei. E foarte bine pentru noi că nu mai putem pierde podiumul, dar putem ocupa oricare dintre treptele lui, cu şanse foarte mici pentru prima. Ar însemna ca Vali să abandoneze la Bacău şi noi să câştigăm şi nu-i doresc acest lucru.  Pe de altă parte, dacă abandonăm noi şi Dan Gârtofan scoate un rezultat bun, vom pierde şi poziţia secundă“, a declarat Marişca.

Revenirea la Subaru nu a avut loc sub cele mai bune auspicii pentru Tempestini şi Dorin Pulpea. După doar două probe speciale, motorul a cedat şi  echipajul Napoca Rally Academy  a fost nevoit să tragă pe dreapta. După acest abandon, şansele la ultima treaptă a podiumului campionatului  rămân pur teoretice, devenind incertă chiar păstrarea poziţiei a patra.

Iată clasamentul pe echipe înaintea ultimei etape:

1. Napoca Rally Academy    396 de puncte
2. Fayr Play Rally Team    312 de puncte
3. Jack Daniel's R. T.    264 de puncte    

Clasamentul piloţilor este următorul:
1. Valentin Porcişteanu    115 puncte
2. Bogdan Marişca    94,5 puncte
3. Dan Gîrtofan        79 de puncte
4. Marco Tempestini    58 de puncte
5. Gergo Szabo        57,5 puncte

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite