Mircia Giurgiu şi-a lansat candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca fără a avea autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul independent pentru fotoliul de primari al municipiului Cluj-Napoca, Mircia Girgiu, şi-a lansat, miercuri, candidatura, în centrul oraşului, fără a deţine o autorizaţie de la primărie pentru această manifestaţie.

Mircia Giurgiu şi-a anunţat intenţia de a organiza miercuri de la ora 14.30 o manifestare în Piaţa Unirii pentru a-şi anunţa candidatura, iar municipalitatea nu i-a dat acordul în acest sens, motivând că de la acea oră există altă manifestaţie aprobată. În consecinţă, deputatul a organizat în zona Monumentului Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor, adunarea publică, prin care şi-a anunţat candidatura la Primăria Cluj-Napoca.

Însoţit de familie, sindicalişti, pensionari, studenţi, susţinători dar şi de preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, Giurgiu a comentat refuzul primariei de a-i permite organizarea adunării publice.

„Primăria mi-a respins cererea de adunare publică pentru Piaţa Unirii, deşi nimeni nu era acolo. Se dovedeşte faptul că sunt perceput ca un inamic şi un pericol real pentru administraţia locală. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat până acum şi care mă vor ajuta şi în campanie", a declarat Mircia Giurgiu.

„Eu am convingerea că va reuşi prin tot ceea ce face să convingă cetăţenii cu drept de vot ai Clujului să-l voteze. Problema cea mai mare pe care o va avea va fi aceea de a securiza numărătoarea corectă a voturilor, pentru că statutul de independent nu-i dă şansa de a putea avea oameni care să supravegheze corectitudinea mecanismului de numărare a voturilor", a declarat la rândul său, preşedintele BNS, Dumitru Costin.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că cererea deputatului Mircia Giurgiu a venit prea târziu. "Giurgiu a cerut târziu autorizaţia. Cererile pentru manifestările publice trebuie cerute cu cel puţin trei zile înainte", au precizat reprezentanţii Biroului de Evenimente Publice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite