Marilyn Monroe de Cluj. Cine este frumuseţea care a readus la viaţă un sex simbol al Hollywood-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişe cu Andra au umplut centrul Clujului în perioada TIFF-ului  FOTO Florina Pop
Afişe cu Andra au umplut centrul Clujului în perioada TIFF-ului  FOTO Florina Pop

Cum e să fii în pielea lui Marilyn Monroe, pentru câteva ore? O studentă din Cluj a întruchipat-o pe celebra actriţă la ediţia din acest an a TIFF-ului. Andra Buicu a apărut pe afişele festivalului, a păşit pe covorul roşu, s-a pozat cu celebrităţi actuale – în toate purtând o rochie albă asemănătoare cu cea a lui Marilyn în clasica scenă de film de la gura de aerisire a metroului, imagine care, în timp, s-a contopit cu cea a actriţei.

„Mă aşteptam să fie aleasă o fată blondă“, zice Andra Buicu, şatena mereu cu zâmbetul pe buze ce a întruchipat-o pe Marylin Monroe. Studentă în ultimul an la Teatru şi Televiziune, Andra şi-a încercat norocul la casting-urile anunţate, la începutul anului, de TIFF.

„Oricărei femei îi place Marilyn Monroe. Oricărui bărbat. Oricui îi place. Senzualitatea, frumuseţea ei atrage“, crede Andra. Găseşte impresionant să fie asemănată, fie şi preţ de câteva clipe, cu diva de la Hollywood.
marilyn monroe foto wikipedia.org
marilyn monroe de cluj foto florina pop

În stânga - Marilyn Monroe, celebra scenă din film, credit foto: wikipedia.org. În dreapta: afişul TIFF în care Andra Buicu o întruchipează pe diva de la Hollywood, credit foto: Florina Pop

La blonda ce e încă este un sex simbol apreciază naturaleţea feminităţii sale. „E în totală contradicţie cu simbolul feminităţii de acum. Cred că orice femeie vrea să aibă atitudinea lui Marilyn Monroe, să arate ca şi ea, dar pentru că nu o are se forţează“, zice Andra. Iar rezultatul: multă superficialitate. „Fetele din ziua de azi sunt foarte orbite de nişte criterii pe care le impune societatea sau mediul virtual şi nu se mai ghidează după ce simt ele sau după ce ar vrea să transmită, ci după ce ar trebui să transmită. Pe scurt, lipsa de personalitate“, consideră tânăra, model la o firmă din Cluj.

andra buicu foto

Andra Buicu FOTO: arhivă personală

O experienţă numită TIFF

Dacă la casting s-a dus din curiozitate, neaşteptându-se să fie ea cea aleasă, la gala de deschidere (foto mai jos, credit foto TIFF) s-a simţit cel mai bine. Mărturiseşte că s-a simţit copleşită de amploarea pe care a luat-o această experienţă. 

marilyn monroe de cluj foto tiff

Prietenul ei a sunat-o după ce a văzut afişul gigant de pe Conti (n. r. Hotelul Continental din centrul oraşului) şi i-a zis: „Tu ai văzut cât eşti de mare pe Continental“. O reacţie asemănătoare a avut şi mama ei, care apare într-o imagine pe Facebook, iar în spate se vede afişul cu fiica ei în „rolul“ lui Marilyn Monroe de Cluj.

La teatru dintr-o glumă

Cea mai fericită zi din viaţa ei a fost când s-a văzut admisă la Facultatea de Teatru şi Televiziune. Clujeancă get-beget, Andra s-a înscris la Jurnalism, dar soarta a avut alte planuri pentru ea. Cocheta la distanţă, încă din liceu, cu ideea de a pătrunde în lumea boemă a teatrului. O prietenă de-a ei făcea parte dintr-o trupă de teatru amator. I se părea boem să joace pe scenă, dar şansa i s-a ivit mai târziu, prin 2012, când şi-a însoţit amica la o repetiţie. Regizorul a şi distribuit-o în piesă. Apoi a urmat un festival şi un neaşteptat premiu.

„A fost, aşa, o glumă: îi spuneam regizorului că dacă iau premiul (n. r. de la festivalul la care au mers) dau la Teatru. Erau puţine şansele“, povesteşte tânăra.

Vede în actor acel om care e asemeni unei oglinzi îndreptate spre societate ce îi arată spectatorului şi cum este lumea în care trăieşte. 

Mai puteţi citi:

VIDEO Primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu: „Ideea că am fi putut fi vizitaţi de alte civilizaţii mi se pare foarte realistă”

FOTO VIDEO Care sunt filmele româneşti ce au câştigat Trofeul TIFF 2016 şi premiul special al festivalului

VIDEO Sophia Loren, admirată la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj: „Sei belissima!”. Cum arată diva la 81 de ani

Sophia Loren vine la Cluj. Va fi premiată pentru întreaga carieră la TIFF

Începe TIFF! Cea mai amplă ediţie se deschide cu premiera filmului lui Nae Caranfil şi un show cu trapezişti suspendaţi de macarale

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite