La Cluj a fost inaugurat Centrul Cultural Brazilian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cultura sud-americană este de astăzi mai aproape de clujeni | Foto : Arhivă
Cultura sud-americană este de astăzi mai aproape de clujeni | Foto : Arhivă

Centrul Cultural Brazilian şi Biblioteca de Studii Latino-Americane au fost inaugurate în această dimineaţă în colaborare cu Universitatea "Babeş-Bolyai".

La inaugurarea Centrului Cultural Brazilian "Casa do Brasil", sub egida căruia funcţionează şi Biblioteca de Studii Latino-Americane, au participat o serie de diplomaţi sud-americani, printre care şi ambasadorul Peru la Bucureşti, dar şi rectori ai universităţilor din Sao Paolo.

"În România au fost mai multe tentative de a crea instituţii care să asigure reprezentarea bogatei culturi a Americii Latine, dar, cel puţin cele din ultimele decenii, s-au oprit repede. Casa Americii Latine, înfiinţată la Bucureşti, mai există doar pe hârtie, la fel Casa Americii Latine pe care am avut ocazia să o inaugurez la Iaşi, împreună cu ambasadorii respectivi, în 1999", a declarat rectorul UBB, Andrei Marga.
 
Centrul Cultural Brazilian "Casa do Brasil" a fost amplasat pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca, în curtea Facultăţii de Teatru şi Televiziune, din cadrul UBB.

"Ne aşteptăm ca şansele şi posibilităţile materiale de cunoaştere, de către studenţi, profesori, de către publicul interesat, a prestigioasei culturi a Braziliei şi a Americii Latine să sporească substanţial", a completat Andrei Marga.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite