Interviu / Viorel Hizo: „Nu pot lucra fără laptop şi messenger”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Hizo este un împătimit al tehnologiei moderne
Viorel Hizo este un împătimit al tehnologiei moderne

Managerul general al Universităţii Cluj, Viorel Hizo, a dezvăluit câteva lucruri interesante despre propria persoană. Hizo se informează în permanenţă, principala lui sursă fiind internetul. Spune cu mândrie că este un fan al messengerului, dar nu exagerează cu el

-Domnule Hizo, gurile rele spun că sunteţi un antrenor învechit, iar alţii vă consideră mereu bine informat. Care este realitatea?
-Lumea poate să spună ce vrea, despre oricine. Pe mine nu m-au deranjat niciodată criticile, dar când am simţit nevoia, am răspuns. În fotbalul de azi, dacă nu evoluezi în permanenţă în ceea ce priveşte metodele de lucru, nu ai nicio şansă. Nu se poate face performanţă folosind metode de acum trei decenii.

-Puteţi detalia puţin? La ce vă referiţi exact?

-Eh, nu pot să dezvălui acum chiar toate secretele unui antrenor. Acum suntem în 2010, când totul este foarte tacticizat. Eu nu-mi închipiu cum aş putea lucra fără un laptop. Au mai fost curioşi care m-au întrebat ce fac eu toată ziua cu el după mine. Le-am răspuns acelaşi lucru: sunt un om căruia-i place să fie mereu bine informat. Studiez metode de pregătire din străinătate, citesc presa şi mă pun la curent cu ultimele transferuri.

-Ne puteţi dezvălui ce aveţi pe laptop?

-Păi ce să am, ca orice om şi eu. Principale sunt programele mele de antrenament, pe care le folosesc şi ţin neapărat să le transmit şi elevilor mei. Viaţa antrenorului nu este chiar atât de simplă. Până la performanţă e un drum anevoios, cu multe greutăţi. Nu poţi fi rudimentar în pregătire, trebuie să vii mereu cu ceva nou.

-De la cine vă inspiraţi?

-Spania, Italia, Anglia, Germania. Sunt cele mai puternice campionate din lume. Învăţ de la fiecare câte ceva, sunt ţări cu o mare tradiţie în fotbal. Dar totuşi, ştiţi cum se zice, sunt buni toţi, dar ca neamţul nu e nimeni. El e cel mai serios domnule, neamţul e neamţ şi cu asta am spus totul.

-Ştiu că sunteţi un fan al comunicării pe internet....
-Aşa este, sigur că da. De ce vi se pare aşa de ciudat, fac şi eu ce face toată lumea. Folosesc messenegerul şi cel mai des discut cu familia. Am destul de multe persoane în listă, dar nu stau ore întregi la poveşti. Dacă am ceva de discutat şi mi-e mai uşor pe internet, vorbesc pe internet. Colaborez şi cu oameni de fotbal din străinătate.

-Sunteţi chiar atât de dur cu jucătorii cum se spune?
-Nu sunt decât riguros. Cer mereu disciplină, pentru că fără aşa ceva nici măcar nu te poţi gândi la un fotbal de înalt nivel. Le cer să mă respecte pentru că şi eu îi respect pe ei. E important să mă asculte şi să pună în aplicare ceea ce le cer.

 
„Ca antrenor, ai mereu nevoie de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte programele de pregătire”
Viorel Hizo, manager general „U” Cluj


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite