Încă un român a triumfat în cel mai dur ultramaraton din lume. Cine este atletul care a călcat pe urmele lui Tibi Uşeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crişan Pop Vlad Adrian, înainte de competiţie  FOTO: Facebook 6633 Artic Ultra
Crişan Pop Vlad Adrian, înainte de competiţie  FOTO: Facebook 6633 Artic Ultra

Crişan Pop Vlad Adrian, coordonator de voluntari la MagiCamp, din Cluj, a câştigat cursa de 120 de mile (cursa scurtă) a celui mai aprig maraton din lume, 6633 Artic Ultra. Acest maraton are două curse, una de 120 de mile, pe care anul acesta a câştigat-o Vlad, şi alta de 350 de mile, unde Tibi Uşeriu a ieşit câştigător 3 ani la rând.

Crişan Pop Vlad Adrian a ieşit primul la cursa de 120 de mile a maratonul 6633 Artic Ultra încheiată în cursul zilei de duminică, 10 martie. Informaţia este confirmată şi de postarea pe Facebook a celor de la MagiCamp despre reuşita colegului lor:

„Vlad al nostru e incredibil: a terminat pe primul loc cel mai dur ultramaraton din lume! A alergat peste 200 de km pentru copiii MagiCAMP la Polul Nord, în cea mai dură, mai geroasă, mai crâncenă cursă de alergare de pe Pământ. S-a înscris la 6633 Arctic Ultra dintr-un singur motiv, cu un singur gând: să strângă bani de burse pentru copiii bolnavi de cancer. Vrea să creeze 100 burse pentru 100 de copii bolnavi de cancer din tabăra MagiCAMP. Burse de 500 de lei pe lună, timp de 12 luni. Cursa s-a terminat, donaţii pentru burse se pot strânge în continuare aici: http://bit.ly/2VMFFQa. Mulţumim, Vlad! Mulţumim tuturor!”.

Vlad mărturisea, toamna trecută, într-un material pentru „Adevărul“ că a învăţat din munca cu copiii că „nimic nu este mai important decât să-ţi dedici viaţa în folosul altora“.

„Am citit cartea lui Tibi Useriu şi mi-a plăcut provocarea de la Polul Nord. L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă este de acord să alerg la 6633 Arctic Ultra pentru MagiCAMP şi apoi am vorbit cu Tibi, despre ce vreau să fac, rugându-l să-mi fie mentor. Nu vreau să-mi demonstrez nimic, vreau doar să duc mesajul MagiCAMP cât mai departe, că lumea să audă ce lucruri magice au loc în tabăra. Cred că este o binecuvântare să pot să alerg, un dar pe care vreau să-l folosesc şi la Polul Nord“, mărturisea, în octombrie 2018, Vlad.

Din 2015 şi până acum a luat parte la zeci de competiţii.

Mai puteţi citi:

Românul care aleargă la Polul Nord pentru copiii suferinzi de cancer. Cazul dramatic care l-a determinat să-şi dedice viaţa semenilor

Cluj-NapocaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite