Hollywood-ul şi Cannes-ul îşi dau întâlnire în weekend, la Cluj: Sophia Loren, producătorul „Mad Max” şi noul val al regizorilor români vin la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele filmului românesc, o întâlnire cu Sophia Loren şi cu Mădălina Ghenea şi proiecţia în aer liber a celebrului Mad Max, în prezenţa producătorului Iain Smith, sunt evenimentele pe care nu trebuie să le rataţi în weekend la TIFF.

29 de producţii, unele aduse în premieră mondială la Cluj, vor fi proiectate în secţiunea Zilele Filmului Românesc, între 2 şi 4 iunie, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie). Va ajunge la TIFF, la scurtă vreme după premiera mondială la Cannes, unde a câştigat premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI), în secţiunea Un Certain Regard, filmul “Câini”, debutul regizorului Bogdan Mirică. Pelicula poate fi vizionată, vineri, 3 iunie, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic. Thriller-ul cu Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu în rolurile principale urmăreşte traseul lui Roman, un tânăr care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde devine, treptat, martorul unor evenimente bizare.

“Două lozuri”, în regia lui Paul Negoescu, poate fi văzut vineri, de la ora 11.45, la Cinema Arta. Pelicula povesteşte despre trei bărbaţi dintr-un mic orăşel de provincie care câştigă marele premiu la loto, însă nu după mult timp biletul nu mai e de găsit, aşa că cei trei pornesc într-o călătorie să-l recupereze. 

“Afacerea est”, în regia lui  Igor Cobileanski ne prezintă povestea din spatele deciziei ce determină doi bărbaţi să înceapă o epuizantă călătorie în căutarea banilor necesari pentru a-şi îndeplini visurile. Puteti urmări filmul în 3 iunie, de la ora 17.00, la Cinema Florin Piersic sau în 4 iunie, de la ora 10.45, la  Cercul Militar. "Sierra - Nevada" filmul lui Cristi Puiu selectat în competiţia oficială la Cannes a fost proiectat joi la TIFF. 

Sophia Loren vine la TIFF 2016

Sophia Loren. FOTO: cinemagia.ro

Sophia Loren la Cluj

Spectatorii au şansa s-o întâlnească la TIFF pe una dintre cele mai cunoscute şi premiate actriţe din istoria cinematografiei: Sophia Loren va lua parte la o proiecţie specială în onoarea ei a filmului “Matrimonio all’italiana  / Căsătorie în stil Italian” (r. Vittorio de Sica, 1964), vineri, de la 18.30, la Casa de Cultură a Studenţilor. Pentru rolul din filmul regizat de Vittorio de Sica, cineastul care a descoperit-o - o poveste de dragoste în care partener îi este Marcello Mastroianni - actriţa a fost nominalizată la premiile Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină. Sophia Loren va lua parte sâmbătă şi la gala de închidere TIFF 2016, din 4 iunie, de la Teatrul Naţional din Cluj, unde îi va fi înmânat Premiul pentru întreaga carieră. 

image

Mădălina Ghenea în filmul "Youth". FOTO: cinemagia.ro

Madalina Ghenea aduce "Tinereţea"

Madalina Ghenea va lua parte la o proiecţie specială a filmului Tinereţe / La giovinezza / Youth, de Paolo Sorrentino, sâmbătă, de la ora 14.00, la Casa de Cultură a Studenţilor. În film, Mădălina Ghenea joacă alături de Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz şi Jane Fonda. Încă de la primele sale apariţii pe marele ecran, presa italiană scria despre frumoasa actriţă şi top model din România că are „farmecul mediteraneean al Sophiei Loren”. La fel ca marea actriţă italiană, Mădălina şi-a început cariera de fotomodel la vârsta de 15 ani. A apărut apoi în reclamele unor branduri faimoase, iar la scurt timp a primit oferte de roluri în producţii internaţionale. În 2011, a debutat ca actriţă în comedia italiană I Soliti Idioti (r. Enrico Lando), a jucat în producţii de succes precum Dom Hemingway (2013), alături de Jude Law, Youth (2015), alături de Michael Caine şi Harvey Keitel, sau Zoolander 2 (2016), unde i-a avut colegi de filmări pe Ben Stiller şi Owen Wilson.

caini

Andi Vasluianu, actorul principal din "Câini" FOTO: cinemagia.ro 

Un producător lengendar de la Hollywood 

Iain Smith, unul dintre cei mai influenţi şi prolifici producători de film actuali, omul din spatele unor blockbustere ca Mad Max: Drumul Furiei, Al cincilea element sau Şapte ani în Tibet, este unul din invitaţii speciali ai celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, unde va primi Premiul Special pentru Contribuţia adusă Cinematografiei Mondiale la gala de închidere. Producătorul va fi prezent şi la proiecţia Mad Max: Drumul Furiei, premiat cu şase statuete Oscar, în Piaţa Unirii Open Air vineri, de la 21.45.

Cea mai bună trupă din Marea Britanie la TIFF

Un show live impresionant al formaţiei British Sea Power, despre care „The Sunday Times” titra că este „cea mai bună trupă din Marea Britanie”, este unul dintre evenimentele speciale de neratat ale ediţiei de anul acesta a TIFF.

Cunoscuta trupă britanică de indie rock British Sea Power, apreciată pentru prezenţa scenică spectaculoasă şi alegerea spaţiilor neconvenţionale de concert, va acompania live “From the Sea to the Land Beyond (r. Penny Woolcock, 2012)”, un excelent documentar despre un secol de viaţă în porturile coastei britanice. O experienţă poetică şi revelatoare, filmul conţine imagini de arhivă şi documentează schimbările societăţii britanice începând cu anul 1902, viaţa în timpul celor două războaie şi în vremuri de pace, tranziţia către industrializare, lupta pentru drepturile femeilor. Evenimentul are loc sâmbătă de la 19, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Gala de închidere 

Sute de invitaţi romani şi străini i se vor alătura pe covorul roşu, printre care Ministrul Culturii, Corina Şuteu, nume mari din cinematografie - Vlad Ivanov, Cristi Puiu, Carmen Galin, Mimi Brănescu, Dragoş Bucur, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Rodica Lazăr, Pavel Bartoş, şi personalităţi din media precum Cătălin Ştefănescu, Andi Moisescu, Cabral Ibacka, Amalia Enache şi mulţi alţii. Biletele la filme şi evenimente se pot cumpăra şi online la http://tiff.biletmaster.ro/. Un bilet la fim costă 10 lei, iar la Gala de închidere 50 de lei. 

Citeşte şi

VIDEO Primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu: „Ideea că am fi putut fi vizitaţi de alte civilizaţii mi se pare foarte realistă”

Sophia Loren vine la Cluj. Va fi premiată pentru întreaga carieră la TIFF

Începe TIFF! Cea mai amplă ediţie se deschide cu premiera filmului lui Nae Caranfil şi un show cu trapezişti suspendaţi de macarale

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite