FOTO Ziua 2 la Electric Castle Festival: 20.000 de oameni, ploaie şi concerte de neuitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atmosferă incendiară la Electric Castle FOTO: Electric Castle Festival
Atmosferă incendiară la Electric Castle FOTO: Electric Castle Festival

A doua zi de Electric Castle, vineri, 20 iunie, a adus în faţa celor 5 scene ale festivalului 20.000 de persoane, pentru concerte însoţite de show-uri de lumini, lasere şi efecte pirotehnice, în ciuda ploii de după-masă.

Ploaia de vineri după-amiază s-a oprit când au urcat cei de la Thievery Corporation pe scenă. Co-fondatorul trupei, Rob Garza, le-a vorbit fanilor despre atmosfera specială de la castel: „Am mai mixat într-o fortăreaţă din Serbia, dar este primul nostru concert într-un castel”, a spus Garza, menţionând că set list-ul a fost adaptat la publicul de la Electric Castle.

Concertul lor a fost însoţit şi de o inedită cerere în căsătorie. Cu complicitatea organizatorilor şi a trupei, Mircea, un participant la Electric Castle, a urcat pe scenă ca să o ceară de soţie pe prietena lui, Mihaela. Răspunsul a fost «DA», aşa încât pe scenă s-a format un „alai de nuntă“.

Despre atmodfera deosebită de la castel au vorbit şi cei din trupa Freestylers:  „La Electric Castle am venit cu o zi înaintea concertului. Este minunat, o experienţă excelentă! Aici poţi să urci pe scenă şi să simţi într-adevăr că ai o conexiune cu publicul, şi asta e ceva ce respect la Cluj şi la Electric Castle”, a spus MC SirReal (Freestylers).

În fiecare zi, participanţii la festival au ocazia de a descoperi în detaliu istoria şi povestea castelului Banffy, prin tururi ghidate care pornesc de la cafeneaua castelului, la ora 16.30. Castelul Banffy e considerat cel mai reprezentativ monument baroc al Transilvaniei.

La prima ediţie a Electric Castle, care a durat trei zile, nu patru ca anul acesta, a adus 92 de artişti. Echipa din spatele festivalului a reuşit performanţe uimitoare: a adunat circa 32.000 de oameni la concerte - oamenii au stat chiar şi pe ploaie, a fost nominalizat la „European Festival Awards“, cea mai importantă competiţie europeană de gen, la secţiunea  „Cel mai bun festival de mărime medie”, şi a primit premiul „Emblemă de Cluj“ în cadrul Balului Operei 2014.

Festivalul Electric Castle are loc între 19 şi 22 iunie la Castelul Banffy de la Bonţida.


Mai puteţi citi:

Festival la castel. Peste 130 de trupe şi artişti vor urca pe scena Electric Castle de la Bonţida în acest weekend. Programul concertelor

Festival de poveste la „Versailles“-ul Transilvaniei. „Electric Castle Festival 2014 va fi «bigger, stronger, better»”

Festivalului Electric Castle de la Bonţida a adunat mai mulţi spectatori decât concertele Deep Purple şi UB 40 pe Cluj Arena

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite