FOTO Mercedes a câştigat o nouă licitaţie pentru 60 de autobuze la Cluj. Cum vor arăta vehiculele vândute cu 225.000 de euro bucata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mercedes a câştigat o nouă licitaţie la Cluj cu modelul Conecto. Foto: mercedes-benz.ro
Mercedes a câştigat o nouă licitaţie la Cluj cu modelul Conecto. Foto: mercedes-benz.ro

Renumita companie germană a participat la mai multe licitaţii în România, inclusiv în Bucureşti şi în Cluj-Napoca. De curând, Mercedes a trimis un lot de autobuze în Ardeal şi se pregăteşte pentru altele.

Mercedes a câştigat licitaţia organizată de Compania de Transport Public Cluj (CTP) şi va livra 60 de autobuze, în următoarele şase luni. Vehiculele sunt marca Mercedes Conecto, au 12 metri, iar preţul unui singur autobuz ajunge la 225.000 de euro (1.046.000 de lei). În total, CTP Cluj va plăti 13,5 milioane de euro pentru cele 60 de autobuze.

Clujul a mai cumpărat în acest an 15 vehicule Merccedes Conecto (foto, jos), dar acestea sunt articulate, având o lungime de 18 metri, cu şase metri mai mult decât un autobuz obişnuit. Preţul unui astfel de autobuz a ajuns la 300.000 de euro.

autobuz mercedes conecto cluj foto facebook emil boc

„Licitaţia şi-a stabilit un câştigător, este vorba de Mercedes, care ne va trimite 60 de autobuze. La licitaţie au participat încă două companii, BMC şi Karsan.  A existat şi o contestaţie, dar am câştigat la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, aşa că săptămâna viitoare vom semna contractul cu cei de la Mercedes. Autobuzele ar urma să ajungă la Cluj în termen de şase luni”, a declarat, pentru „Adevărul”, Liviu Neag, directorul CTP Cluj.

Şi Capitala cumpără autobuze   

Şi Bucureştiul a organizat de curând o licitaţie pentru 400 de autobuze, câştigată de asocierea Otokar Europe S.A. – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. RATB ar urma să primească trei tipuri de autobuze. Un număr de 320 de vehicule vor avea o lungime de 12 metri, 50 vor fi de 10 metri, iar 30 vor fi articulate de 18 metri.   

Bucureştenii vor plăti în medie 250.000 euro, la care se va adăuga TVA, pentru fiecare autobuz, însă până în prezent nu au fost furnizate informaţii referitoare la preţul fiecărui model dintre cele trei achiziţionate. Cele mai scumpe vor fi autobuzele articulate de 18 metri lungime, iar cele mai ieftine vor fi vehiculele scurte de 10 metri. 

Citeşte şi

FOTO Cum arată autobuzele Mercedes scoase pe străzile Clujului. Preţul unui singur vehicul ajunge la 300.000 de euro

Cum arată noile autobuze Mercedes ale Clujului. Costă 21 de milioane de lei şi au 18 metri lungime

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite