FOTO În căutarea cadoului potrivit. Hipermarketurile şi standurile cu produse handmade din Cluj, locuri de cumpărat daruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai sunt câteva zile până când sub bradul de Crăciun, fie el natural, fie din plastic, se pun cadouri pentru cei dragi. Cum gusturile sunt diferite, la fel sunt şi locurile unde se caută acel cadou potrivit.

Maşini de jucărie, teleghidate, dinozauri şi piese de lego. Asta a cumpărat Cristina Man, o mamă de 47 de ani, care are acasă doi băieţi de 9 şi 11 ani. „Cel mic a cerut lego şi o maşină de pompieri. Lego pentru că l-am dus, de câteva zile la Muzeul Etnografic din Cluj la o expozioţie de lego. Cum atunci nu aveam bani, i-am cumpărat acum. Cel mare e înnebunit după dinozauri“, spune mama.

Dacă hipermarketurile sunt ca nişte furnicare unde toată lumea caută să-şi cumpere atât de-ale gurii, cât şi cadouri, haine şi jucării, în schimb, în Piaţa Muzeului sunt standuri pline cu produse făcute de mâna meşterilor clujeni. Acolo pto fi găsite de la tablouri cu oraşul, obiecte din piele, genţi eco, din lână, cercei de diferite forme până la împletituri de nuiele cu flori pentru decorarea casei.

Tot în aceeaşi piaţă este un magazine numit Oranjerie, deschis anul trecut, pe 1 Decembrie, unde artişti din toată Transilvania îşi vând produsele unicat. Acolo găsiţi căni originale pentru ceai ori cafea, pictate manual, obiecte de decor, cununi din flori uscate, agende şi alte obiecte care se pot transforma într-un cadou simplu şi de bun gust.

„Magazinul se numeşte Oranjerie de la numele unui loc unde se cresc portocali, lucruri bune, frumoase, aşa vrem să fie şi magazinul nostru, bun, cald, frumos şi aromat. Cu lucruri frumoase, care să placă, făcute manual, cu suflet“, spunea Carmen Orăşanu.

Mai puteţi citi:

Goana după cadourile de Crăciun s-a mutat din magazine pe Internet

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite