FOTO Explozie de culori la Grădina Botanică din Cluj. E deschisă şi de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Botanică din Cluj-Napoca, unul dintre simbolurile oraşului şi unul dintre locurile unde mulţi clujeni şi-au cerut în căsătorie iubitele, este mai plin de culoare ca nicicând. Au înflorit lalelele, magnoliile, chiar şi cactuşii. Intrarea costă 5 lei, iar clujenii şi cei veniţi în vizită pot merge şi în ziua de Paşte, 5 mai, între orele 9.00 şi 20.00.

În popor, lunii mai i se spune Florar, Frunzar sau Luna Ierburilor pentru că este perioada când toate revin la viaţă şi îţi încântă privirea. La fel şi Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca.

Au înflorit nu doar lalelele şi narcisele, ci şi arborii şi arbuştii din Grădină. Frumuseţea lor a fost surprinsă de fotograful clujean Călin Ilea în imaginile realizate special pentru revista online de călătorii cluj.travel.

flori cluj

Pe cele 14 hectare ale grădinii cresc circa 10.000 de categorii specifice. Grădina Botanică este împărţită în mai multe compartimente: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic şi medicinal.
Cel ornamental găzduieşte, în funcţie de sezon, peste 120 de specii de lalele, zambile, gladiole, petunia, brânduşe, narcise.
Vara, în schimb, curioşii pot vedea nu mai puţin de aproximativ 350 de varietăţi de trandafiri, precum şi de speciile şi varietăţile florilor de grădină, cunoscute şi cultivate peste tot în lume, ca plante decorative, potrivit site-ului UBB.

flori cluj

Peste 124.000 de persoane au vizitat anul trecut Grădina Botanică din Cluj.

Instituţia este deschisă şi în ziua de Paşte, 5 mai, şi a doua şi a treia zi de Paşte, 6 şi 7 mai, între orele 9.00 şi 20.00. Un bilet întreg costă 5 lei, iar redus, 2,5 lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite