Fostul viceprimar al Clujului, condamnat de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Ce declaraţii a făcut acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul viceprimar al Clujului, Horvath Anna, a fost condamnată vineri, 23 martie, la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. Horvath Anna a dat un comunicat prin intermediul biroului de presă al UDMR.

Horvath Anna, fost viceprimar al oraşului Cluj-Napoca, a fost condamnată vineri, 23 martie, de către magistraţii Curţii de Apel Cluj la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Decizia instanţei nu este definitivă. Fostul viceprimar a declarat, într-un comunicat dat de UDMR, că va contesta hotărârea instanţei.  

Horvath Anna a fost trimisă în judecată la mijlocul lunii decembrie 2017 pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Aceasta ar fi primit ilegal 60 de abonamente la festivalurile Electric Castle şi Untold. În primăvara anului trecut şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Zsolt Fodor, un cunoscut om de afaceri clujean, nelipsit din Topul Forbes 500 miliardari, având o avere estimată la 22-24 de milioane de euro. Acesta a primi 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, potrivit actualdecluj.ro.

Horvath Anna a transmis o reacţie prin intermediul biroului de presă al UDMR. Un fragment din aceasta mai jos:

Sunt aici, şi dacă ar trebui să o iau de la capăt, aş face-o cu aceeaşi credinţă neclintită! 

Aş minţi dacă aş spune că mă surprinde decizia de astăzi. Apropiaţii mei ştiu că m-am pregătit pentru orice eventualitate. Nu pentru că aş fi comis o ilegalitate, ci pentru că, în ultimele 525 de zile, am constatat pe propria piele că România este un stat securist. Înainte să vorbesc despre sentinţă, doresc să spun câteva cuvinte despre circumstanţele de azi dimineaţă, deoarece cred că au un mesaj.

Decizia Curţii de Apel Cluj, care ar fi trebuit să fie una rostită în mod public, a fost amânată de trei ori, ultima dată pentru vineri dimineaţa la 8.30. La ora 8 Curtea s-a pronunţat deja, în spatele uşilor închise. Dacă e inuman ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, vă las să decideţi fiecare.

Din păcate, această decizie demonstrează, fără îndoială, că, dacă ”autorităţile locale” ale statului securist au decis, în urmă cu doi ani, să declare că viceprimarul maghiar din Cluj-Napoca reprezintă un factor de risc pentru securitatea naţională şi să o elimine din spaţiul public, arătând o lecţie şi pentru suporterii acesteia, atunci pot acţiona în acest sens fără nicio rezervă.

(...) În zilele următoare, îmi voi aduna forţele şi voi continua lupta împreună cu Zsolt Fodor, căruia îi mulţumesc şi îmi exprim respectul sincer pentru credinţa incontestabilă cu care a crezut în adevărul nostru.

Îmi voi exercita, ne vom exercita dreptul de a face apel. Procesul va fi transferat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti“.

Mai puteţi:

Viceprimarul Clujului a fost „cumpărat” de un milionar din Topul Forbes cu 60 de abonamente la Untold şi Electric Castle 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite