Florăriile din Cluj au rămas cu rafturile goale

0
0
La Dana’s Flowers au rămas doar jumătate din cele 60 de sortimente câte erau până acum
La Dana’s Flowers au rămas doar jumătate din cele 60 de sortimente câte erau până acum

Blocarea transporturilor de flori din Olanda din cauza suspiciunilor cu privire la transferul unei bacterii în România a lăsat rafturile florăriilor din Cluj-Napoca aproape goale. Administratorii de florării din Cluj spun că vânzările le-au scăzut cu cel puţin 10% din această cauză şi că furnizorii lor din Olanda nu cunosc problema blocării transporturilor de flori în vămile din România.

Mirese nervoase, sortimente puţine de flori şi încasări mai mici la florăriile din Cluj. Acestea sunt câteva dintre consecinţele blocării transporturilor de flori din Olanda în vămile româneşti. Blocarea transporturilor de flori din Olanda a lăsat rafturile florăriilor din Cluj-Napoca aproape goale. Este şi cazul florăriei Dana`s Flowers, care a primit marfă ultima dată la începutul săptămânii trecute. Dacă, de obicei, pe rafturile florăriei clujenii puteau alege din peste 60 de sortimente de plante, acum nu depăşeşte 30, şi acestea pe terminate. „Eu am furnizor direct din Olanda. Însă sunt unii care lucrează cu intermediari şi au flori în vamă încă de duminică. Alea sunt deja  rebuturi, nu flori“, a declarat Anca Daniela Marinca, managerul Dana`s Flowers.

Olandezii nu cunosc problema

Potrivit Ancăi Marinca, problema transporturilor de flori blocate din cauza unor suspiciuni cu privire la transferul unei bacterii în România nu este cunoscută de către furnizorii de plante din Olanda. „Chiar azi am vorbit cu furnizorul meu din Olanda şi habar nu avea. Ei ne trimit comanda, iar apoi e treaba noastră cum ne descurcăm. Deşi sunt alergică la multe, nu am avut nici cea mai mică problemă din cauza acestor flori, cu care lucrez de peste şase ani. Mi se pare o chestiune pur politică, care nu are legătură cu lumea florilor“, a mai spus Anca Daniela Marica. Aceasta a precizat că nu se aşteaptă să plantele să ajungă în florărie mai repede de sfârşitul săptămânii. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vânzările vor scădea dramatic, susţine managerul Dana`s Flowers. „De ieri a început să ne afecteze situaţia. N-aţi vrea să vedeţi o mireasă nervoasă, pe care am anunţat-o azi (ieri – n.r.) că e posibil ca buchetul ei să nu fie exclusiv roz, aşa cum i-am promis iniţial, din lipsa de flori”.

Vânzări mai mici cu 10%

Situaţia este similară şi la florăria Kara, unde vânzările au scăzut cu peste 10% din cauza sortimentelor puţine de flori existente în stoc. „Ne-au mai rămas foarte puţine flori. Oamenii intră şi ies, pentru nu are foarte multe alternative. Din această cauză ne-au scăzut vânzările cu minim 10%”, a declarat Ionela Lostun, vânzătoare la florăria Kara. Cu rafturile aproape goale a rămas şi florăria „Floarea ta”. Aici, mai pot fi cumpăraţi aproximativ şapte trandafiri, lase gherbere şi o singură crizantemă, dar şi alte sortimente de flori, şi ele pe terminate.

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite