Femeie în stare gravă în urma unei explozii într-un bloc din municipiul Târgu Jiu

0
Publicat:

O femeie în vârstă de 73 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a ajuns la spital cu răni grave, deoarece apartamentul său a fost afectat de o explozie puternică.

Pompieri în acțiune SURSA ISU Gorj
Pompieri în acțiune SURSA ISU Gorj

Deflagrația a avut loc în noaptea de 6 spre 7 mai 2024, într-un apartament aflat pe strada Păcii din Târgu Jiu. Explozia a fost urmată de un incendiu.

„Din păcate, o altă situație de urgență gravă s-a produs în această dimineată, în jurul orei 2:30, atunci când am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de o explozie, urmată de un incendiu la un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de pe strada Păcii din municipiul Tg-Jiu.

La fața locului au fost direcționate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru lucru la înalțimi și un echipaj SMURD din cadrul unității noastre, precum și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj“, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Victima a fost transportată la spital

O femeie de 73 de ani, care locuia în apartament, a fost găsită de salvatori cu răni grave. Aceasta avea arsuri pe o mare parte a corpului.

Din păcate, în interiorul imobilului a fost găsită o persoana de sex feminin în vârstă de 73 de ani, în stare de inconstiență, cu arsuri pe o suprafață mare a corpului. Femeia a fost preluată de echipajul medical în stare foarte gravă și transportată la unitatea de primiri urgențe a spitalului din Târgu-Jiu“, au mai transmis reprezentanții ISU Gorj.

Două persoane au fost evacuate

Doi locatari de la etajul superior au fost evacuați.

„Incendiul a fost localizat și lichidat rapid de colegii noștri evitându-se propagarea la alte locuințe. Preventiv, au fost evacuate două persoane de la etajul superior, neimpunându-se evacuarea tuturor locatarilor din bloc“, potrivit ISU Gorj.

Salvatorii au stabilit că explozia a avut drept cauză probabilă o acumulare de gaze provenită de la aragazul din bucătăria imobilului.

„Din păcate, o clipă de neatenție, o neglijență, o defecțiune sau o eroare umană pot genera cu ușurință situații de urgență sau adevărate tragedii.

Pentru a fi informați și pentru a cunoaște regulile și măsurile pe care trebuie să le respectăm într-o situație de urgență, accesați cu încredere platforma națională fiipregatit.ro, au mai comunicat reprezentanții ISU Gorj.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite