Expoziţie de cămăşi tradiţionale la subsolul unei biserici dintr-un campus studenţesc clujean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţiile ASCOR şi “Zestrea” în  colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează vineri, 26 septembrie, şi  sâmbătă, 27 septembrie, mai multe evenimente dedicate cămăşilor tradiţionale din Transilvania.

Organizatorii urmăresc, prin aceste manifestări, să le arate curioşilor partea practică a realizării cămăşilor tradiţionale, dar şi să ofere mai multe informaţii despre arta tradiţională. Primul eveniment are loc vineri, 26 septembie, la ora 10.00, la vernisajul expoziţiei de costume ţărăneşti organizată de cele două asociaţii la sediul ASCOR, de la subsolul bisericii studenţilor din campusul Haşdeu.
La ora 13.30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, cercetătorul Ioan Augustin Goia va prezenta estetica portului de sărbătoare şi aspectele tehnice legate de evoluţia acestuia, cu exemplificări din colecţia muzeului. De la ora 18.00 va avea loc prima parte a şezătorii, la sediul ASCOR de la subsolul Bisericii Studenţilor din campusul Haşdeu.
Sâmbătă, de dimineaţă, de la ora 11.00, în foişorul din Parcul Etnografic Romulus Vuia se va desfăşura cea de a doua parte a şezătorii în cadrul căreia fiecare participant va fi invitat să lucreze la propria iie sau să asiste la discuţiile purtate pe această temă. Ca la orice sezătoare de nădejde, munca se va împleti cu voia bună, veselia fiind urzită de invitaţii de onoare Maria Leşe, ceteraşii de la Frata, Suzana si Daciana Vlad, dar şi de cântecele de şezătoare ale gazdelor.

Mai puteţi citi:

Copiii din satul transilvănean interbelic, o poveste inedită, în imagini alb-negru, pe Facebook

FOTO Femeia transilvăneană de la ţară, în fotografiile inedite ale Muzeului Etnografic din Cluj  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite