Emil Boc: „avem o Lege a Educaţiei Naţionale extrem de performantă, dar e jucată la ruleta rusească de Guvernul Ponta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat, marţi, la Cluj-Napoca că actualul premier Victor Ponta a generat cea mai gravă criză din educaţie, iar demisia Ministrului Educaţiei, Ioan Mang, reprezintă „simbolul incompetenţei şi amatorismului Guvernului Ponta".

Fostul premier Emil Boc a ţinut să precizeze că Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, şi-a dat demisia în urma acuzelor evidente de plagiat care nu mai puteau fi constestate, PDL fiind singurul partid care a cerut demisia acestuia pentru faptul că a plagiat din alte opere, articole de specialitate.

„Cel care trebuie să-şi asume răspunderea este primul ministru, Victor Ponta, pentru că a generat cea mai gravă criză din educaţie. Pe de-o parte, a avut două nominalizări complet neprofesioniste şi pe de altă parte a lăsat educaţia în prag de bacalaureat în interimat. Avem o Lege a Educaţiei extrem de permormantă, dar astăzi e jucată la ruleta rusească de Guvernul Ponta. Victor Ponta să-şi asume public răspunderea pentru incapacitatea  de a propune românilor un guvern competent. Înainte de formarea guvernului Ponta a declarat că va propune cel mai cinstit şi competent guvern din istoria României. De fapt, a propus cel mai incompetent şi cel mai corupt guvern din istoria României", a precizat Emil Boc la Cluj-Napoca.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi seara că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fără presiunea portofoliului, să "restabilească adevărul" în urma acuzaţiilor de plagiat. Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmând ca în termenul legal de 45 zile să fie nominalizat un alt ministru.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite