Echipajul Napoca Rally Academy a câştigat Raliul Braşovului, Marişca pe locul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Napoca Rally Academy a ocupat prima poziţie în clasamentul echipelor la finalul Tess Rally, etapa inaugurală a Campionatului Naţional de Raliuri, desfăşurată vineri şi sâmbătă, 8 şi 9 aprilie la Braşov. Cu 61 de puncte, team-ul clujean a devansat campioana naţională en-titre, Jack Daniel’s Rally Team, care a acumulat doar 45 de puncte

Echipajul NRA Bogdan Marisca / Sebi Itu a terminat pe locul secund un raliu dominat de o vreme de coşmar cu ploaie, lapoviţă, ninsoare, vânt şi soare şi cu o suprafaţă de concurs care-şi schimbă aderenţa de la un minut la altul. Cu maşina pregatită peste noapte, Bogdan şi Sebi s-au înscris in extremis la o etapă la care, cu trei zile înainte de start nu ştiau dacă vor avea susţinerea financiară pentru a putea participa. Cu o evoluţie prudentă, Bogdan a obţinut al cincelea timp al super-specialei de vineri seara, la 3,2 secunde de lider.

Cele şase probe speciale de sâmbătă au stat sub semnul vremii extrem de schimbătoare. Deşi a fost lipsit de inspiraţie în alegerea pneurilor în trei cazuri din patru, Bogdan a ales mai bine decât concurenţii săi la momentul oportun: pe proba specială 5, Cheia (27,8 km), pe care s-a şi impus cu un avans consistent. Echipajul Napoca Rally Academy a reuşit, astfel,  să păşească pe a doua treaptă a podiumului Tess Rally, chiar dacă obiectivul declarat la startul etapei braşovene, a fost doar să termine toate cele 7 probe speciale. 

„Astăzi nu am fost deloc deştepţi în alegerea pneurilor, poate şi din dorinţa de a face economie. Practic din patru ture, una am nimerit-o, restul nu. Nu poţi face performanţă aşa, iar faptul că am terminat pe locul doi se datorează foarte mult conjuncturii şi problemelor celorlalţi concurenţi. În cele din urmă ne bucurăm, chiar dacă este o poziţie pe care nu am anticipat-o. Din punct de vedere financiar, lucrurile sunt încă neclare pentru noi şi aşa vor fi şi la celelalte etape. Le mulţumesc mecanicilor care au făcut lucruri extraordinare şi lui Dan Necula, care mi-a făcut electronica azi-noapte”, a declarat Bogdan în ultimul parc de service al raliului.

Tempestini a încheiat prematur raliul

Pentru Tempesta şi Dorin Pulpea Tess Rally s-a încheiat foarte repede.  După super-speciala de vineri seara, pe care au încheiat-o la 1,4 secunde de primul loc, lucrurile păreau să meargă bine. Însă,  pe a doua probă specială a zilei de sâmbătă, a treia a raliului, diferenţialul faţă al Peugeot-ului S2000 a cedat şi cei doi au fost nevoiţi să tragă pe dreapta după doar câţiva kilometri de cursă.

„Set-up-ul maşinii a fost ok, noi am fost ok şi, pe prima probă de sâmbătă am avut al treilea timp, în ciuda faptului că din nou am avut probleme de vizibilitate după ce s-a rupt ventilatorul instalaţiei de dezaburire şi începea să facă probleme şi diferenşialul. Apoi a cedat de tot şi am fost nevoiţi să ne oprim”, a spus Tempesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite