Dykes, erou pentru "U" Mobitelco Cluj în meciul 3 al Finalei Diviziei A. E 2-1 pentru clujeni.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kyndall Dykes a marcat şase dintre cele opt puncte consecutive cu care "U" Mobitelco Cluj a încheiat meciul 3 al finalei Diviziei A la baschet masculin cu Asesoft Ploieşti, incluzând coşul marcat cu 4 secunde înainte de final, care a adus victoria echipei sale cu 66-65. Clujenii conduc cu 2-1 la general. Meciul patru are loc mâine, de la ora 18.00, la Cluj.

Asesoft a condus cu scorul de 65-58 atunci când mai erau de joc 2 minute şi 16 secunde şi părea că se desprinde în câştigătoare, după ce clujenii nu reuşiseră decât patru puncte în primele opt minute ale sfertului decisiv. Dykes a fost probabil singurul om, dintre cei peste 3000 aflaţi în sală, care a mai crezut că Mobitelco poate câştiga această partidă.

Americanul a marcat două libere, a recuperat mingea după o ratare a lui Doneal Mack iar apoi Fometescu a marcat următorul coş al clujenilor pentru 62-65, pe un culoar cât un bulevard lăsat descoperit de apărarea până atunci aproape perfectă a ploieştenilor. Burlacu şi Mack au trimis două mingi aiurea pe posesiile următoare ale celor de la Asesoft şi i-au dat ocazia lui Dykes să-şi ducă la bun sfârşit misiunea de salvare a echipei sale. Două stop-şuturi perfecte au pus capăt unui meci haotic, în care ambele echipe s-au întrecut în ratări şi mingi pierdute.

Cele două echipe au cumulat nu mai puţin de 34 de mingi pierdute, dintre care 19 ale oaspeţilor, în timp ce gazdele nu au marcat decât de două ori din spatele semicercului, din 15 încercări.

Clujul a intrat cu un avantaj de două puncte la pauză, însă a ratat incredibil în partea a doua a jocului şi marcase doar 16 puncte în 18 minute, până când Dykes a aprins fitilul pentru un final exploziv. Chetreanu, care în primele două meciuri a fost un non-factor pentru Mobitelco a marcat în meciul de astăzi 11 puncte iar Zoran Krstanovic a reuşit un double-double cu 16 puncte şi 11 recuperări.

Cuic şi Silvăşan au avut o seară neagră, marcând împreună doar 7 puncte şi combinându-se pentru 3 reuşite din acţiune din 14 încercări. Cuic, altădată scânteia din jocul clujenilor, a pierdut trei mingi şi a părut total ieşit din joc în majoritatea celor 27 de minute petrecute pe teren.

Cătălin Burlacu a fost omul care a ţinut Asesoft în meci, în special în sfertul patru, totalizând la final 20 de puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive, sprijinit de Doneal Mack cu 10 puncte. Cei doi au lucrat ultima fază a meciului cu Burlacu preferând o pasă în colţ pentru Mack, în locul unei aruncări din spaţiul de trei secunde, este adevărat ce urma să fie contestată de Krstanovic. Americanul a ratat aruncarea "at the buzzer" şi a declanşat fiesta în tribunele colorate în alb şi negru.

Burlacu a marcat şase dintre cele 10 puncte din ultimul sfert ale prahovenilor, care anul trecut câştigau ambele meciuri ale finalei de la Cluj, în urma unor aruncări miraculoase în ultima secundă ale lui Blidaru şi Hargrove. De această dată clujenii au reuşit, cel puţin într-o primă fază, să-şi ia revanşa.

Mobitelco conduce cu 2-1 la general şi va găzdui şi meciul patru, care are loc mâine, de la ora 18.00, şi este transmis în direct de TVR 3.

Meciul 5 va avea loc la 28 mai la Ploieşti, iar, dacă vor fi necesare, meciurile 6 şi 7 se vor juca la 1 iunie (Cluj), respectiv 5 iunie (Ploieşti)

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite