Detalii cutremurătoare în cazul româncei ucise din gelozie de un italian. Călăul Mihaelei făcea parte dintr-o sectă controversată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela a fost ucisă din gelozie de iubitul ei italian.
Mihaela a fost ucisă din gelozie de iubitul ei italian.

O româncă în vârstă de 41 de ani a fost ucisă, vineri, 22 mai, în parcarea unui hipermarket din localitatea italiană Cuneo. Între timp, presa din Italia a aflat o serie de detalii despre criminal.

Mihaela Apostolides, românca împuşcată mortal în parcarea hipermarketului Auchan din Cuneo, trăia de 15 ani în localitatea italiană Saluzzo (Piemonte). Între victimă şi călăul ei ar fi existat o relaţie amoroasă, scrie presa italiană. Mihaela şi Francesco Borgheresi erau împreună de doi ani, iar vinerea trecută plecaseră la cumpărături, însă pe drum şi în parcarea centrului comercial s-au contrat verbal de mai multe ori. Furios, Borgheresi şi-a pierdut cumpătul şi a împuşcat-o de trei ori în piept, dar un al patrulea foc de armă, în împrejurări încă neclare, l-a rănit pe el la mâna stângă. După comiterea faptei, Borgheresi a sunat la poliţie pentru a anunţa crima şi a aşteptat în parcare să fie preluat de către poliţişti.

Potrivit publicaţiei La Nazione, ucigaşul, militar de profesie, le-a mărturisit anchetatorilor că a comis această crimă din gelozie. „Am făcut cumpărăturile împreună, apoi ne-am certat şi ne-am luptat în maşină. Mi-am pierdut minţile. Am fost mult timp împreună, dar relaţia se răcea. Ea mi-a cerut mulţi bani cât timp am stat blocaţi în casă”, a spus Borgheresi.

Asupra lui s-au găsit două pistoale şi multă muniţie. Potrivit sursei citate, Francesco Borgheresi (41 de ani) este divorţat de mai mulţi ani şi era angajat al Institutului Cartografic din Florenţa. El îşi ceruse transferul pentru a fi mai aproape de părinţii săi. 

A trăit într-o sectă controversată

Francesco Borgheresi s-a născut în 1978 în cadrul comunităţii „Il Forteto” din Vicchio del Mugello (Florenţa), unde a trăit până la vârsta de 20 de ani. Asta spun victimele Asociaţiei Forteto, notează La Nazione. 

Controversata comunitate „Il Forteto” era formată din 33 de persoane şi izolată de restul lumii. Membrii săi adoptaseră un nou stil de viaţă, în care homosexualitatea era văzută drept un act „iubirii pure”, iar heterosexualitatea era cu greu acceptată. Oamenii de aici îşi duceau viaţa în comun, iar cu timpul comunitatea s-a transformat într-un centru de primire a minorilor aflaţi în dificultate, cu un trecut familial dificil, care au fost abuzaţi sexual. Într-un final, chiar fondatorii comunităţii, Rodolfo Fiesoli şi Luigi Goffredi au fost arestaţi şi condamnaţi definitiv în 1985 pentru violenţe şi abuzuri împotriva minorilor.

După atâţia ani, chiar şi după ce capii sectei au fost arestaţi, ceilalţi membri au continuat să-şi ducă traiul după aceleaşi percepte şi au continuat să se afle în vizorul poliţiei italiene. Recent a fost creată o comisie parlamentară de anchetă în chestiunea comunităţii-sectă din Forteto, chemată să arunce lumină asupra evenimentelor petrecute în peste 40 de ani în comunitate, de la înfiinţarea sa până astăzi. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite