Decisivi în argumente. Viitorii avocaţi de la UBB au câştigat bronzul la un concurs internaţional de profil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Facultăţii de Drept a UBB s-a clasat pe a treia poziţie la European Human Rights Moot Court Competition, care este o competiţie internaţională de procese simulate în domeniul drepturilor omului, desfăşurat la Strasbourg între 15 şi 18 februarie.

Echipa este alcătuită din studenţii de anul III la Drept, din cadrul UBB, Alexandros Cătălin Bakos, Sabrina Maria Matei şi Marina Fortuna. ei au fost coordonaţi de doctoranda Cristina Tomuleţ.

Pe baza punctajelor acordate de jurii compuse din judecători ai Curţii Europene şi alţi jurişti ai Consiliului Europei specializaţi în drepturile omului, echipa noastră s-a clasat pe locul III. Competiţia a fost câştigată de echipa Universităţii Cambridge”, anunţă reprezentanţii UBB.

Potrivit acestora, echipa UBB s-a calificat, în acest an, în faza finală orală – a doua etapă a concursului - la care au participat echipele clasate pe primele 16 locuri pe baza punctajului obţinut în urma evaluării memoriilor. În prima etapă a concursului, din acest an, 79 de echipe studenţeşti din toată Europa au redactat memorii în baza cărora şi-au expus argumentele, atât în favoarea reclamantului, cât şi în favoarea statului pârât, pe baza unei speţe fictive publicate anterior pe site-ul concursului.

Ce e European Human Rights Moot Court Competition? Reprezentanţii UBB explică: este un concurs de procese simulate în domeniul drepturilor omului, organizat de ELSA în colaborare cu Consiliul Europei şi se adresează studenţilor şi masteranzilor în drept din statele membre ale Consiliului Europei”.

Mai puteţi citi:

De ce avem nevoie de istorie? „Când vorbim de analfabetism nu mai vorbim azi de cei care nu ştiu scrie şi citi, ci de cei care nu se ştiu informa la timp“


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite