Cum sărbătoreşte Clujul Ziua Imnului Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faţă tricoloră  FOTO Shutterstock
Faţă tricoloră  FOTO Shutterstock

Imnul de stat al României se va auzi sâmbătă din turnul Primăriei Cluj-Napoca. Pe 29 iulie se sărbătoreşte Ziua Imnului Naţional.

Manifestările dedicate Zilei Imnului Naţional au început sâmbătă dimineaţă, de la ora 9.00, pe platoul clădirii Centrului de Cultură Urbană Casino, din Parcul Central. Acolo, militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, ai Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, ai Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj vor interpreta imnul naţional alături de instrumentiştii Muzicii Militare a comandamentului din Cluj-Napoca. 

Melodia „Deşteaptă-te Române!“ a fost compusă de Anton Pann, iar versurile, de poetul Andrei Mureşanu. Piesa a devenit imn naţional în anul 1990, iar în conformitate cu Legea nr. 99/1998, ziua de 29 iulie a fiecărui an, a fost proclamată Ziua Imnului Naţional.

Tot sâmbătă, la Cluj, ceasul din turnul sediului primăriei, de pe strada Petru Maior, va cânta imnul României, de patru ori, de la orele 9.00, 12.00, 15.00 şi 18.00.

Mai puteţi citi:

Ziua Imnului Naţional, sărbătorită în Capitală cu un spectacol susţinut de fanfara Ministerului Apărării Naţionale, a Jandarmeriei şi a Brigăzii 30 Gardă

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite