Corina Căprioriu este campioană europeană la judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legitimată la clubul CSM Cluj, Corina Căprioriu a devenit aseară campioană europeană de seniori, la competiţia care s-a desfăşurat la Viena. Acesta este primul titlu de mare anvergură cucerit de judoka româncă

Antrenorul lotului naţional de judo, Florin Bercean, mai are un motiv să fie fericit. După marea performanţă a Alinei Dumitru, care după ce a cucerit aurul olimpic, a devenit ieri din nou campioană europeană, o altă elevă a clujeanului a reuşit aceaşi performanţă. La categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru şi-a adjudecat a şasea medalie europeană, în timp ce Corina Căprioriu, care a concurat la categoria 57 de kilograme, se află la prima performanţă de acest gen.

În finala competiţiei de la Viena, Căprioriu a învins-o pe principala favorită, Sabina Filzmose, reprezentanta ţării gazdă. Până în finală, Corina Căprioriu le-a învins prin ippon pe Hannah Bruek (Germania) şi Jovana Rogic (Serbia), iar în semifinale a câştigat lupta cu Giulia Quintavalle (Italia).

La rândul ei, Alina Dumitru a trecut lejer, în grupe, de Lisa Kearney (Irlanda) şi Charline van Snick (Belgia), pentru ca în semifinale s-o învingă prin ippon pe Olana Blanco (Spania).

O altă reprezentantă a Clujului, Andrea Cătună (52 de kilograme), a fost eliminată în primul tur al competiţiei, de Majlinda Kelmendi din Albania.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite