Cluj: Maraton de filme scurte, premiate la Oscar şi BAFTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filme premiate la Oscar, Berlin, BAFTA şi Clermont Ferrand vor fi proiectate, în 19 iunie, la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului "Noaptea lungă a filmelor scurte" - un maraton de scurtmetraje.

O selecţie impresionantă de filme scurte premiate în 2009-2010 la cele mai apreciate festivaluri ale lumii se află deja la linia de start a maratonului de o noapte care va avea loc la Cluj, la Fabrica de Pensule, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Astfel, în 19 iunie, cinefilii se vor putea bucura de marele câştigător la Oscar 2010, de filmele care au luat Ursul de Aur şi Ursul de Argint la Berlin, de premianţii BAFTA, European Film Academy şi Clermont Ferrand 2010. Noaptea lungă de la Fabrica de Pensule va include şi o selecţie cu cele mai populare filme la ediţia Anim’Est 2009, precum şi scurtmetrajele din secţiunea horror "Umbre", de la TIFF 2010.

"Noaptea lungă a filmelor scurte" este cel mai mare eveniment anual organizat de ShortsUP România, un festival neconvenţional de scurtmetraje care aduce publicului român filme de scurtmetraj valoroase, care nu au un canal de distribuţie dedicat.

Răzvan Crişan, fondator ShortsUP (Bucureşti), spune că evenimentul este o premieră.
"Este o performanţă şi pentru noi alcătuirea unui astfel de program, exclusiv din filme câştigătoare în ultimul an în marile competiţii ale lumii. Iar faptul că publicul de la noi le poate vedea atât de repede, în cadrul unui singur eveniment, concomitent în patru oraşe, este cu siguranţă o premieră. Ne bucurăm de lărgirea echipei şi de faptul că publicul din marile centre urbane îşi doreşte să vadă scurtmetraje", spune Crişan, citat în comunicat.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc în 26 iunie 2009 şi a adunat, numai în Bucureşti, 2.000 de iubitori de scurtmetraje. Biletele pentru eveniment sunt puse în vânzare prin Librăria Cărtureşti. Biletele se vor putea achiziţiona şi de la fata locului.
Preţul unui bilet este 15 lei. Filmele încep de la 21.00 şi se termină în jurul orei 6.00 dimineaţa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite