Cel mai bun român din topul ATP va juca în capitala Ardealului. „Tenismenul de un milion de dolari“ face parte din naţionala României de Cupă Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău a câştigat circa un milion de dolari din tenis. FOTO: Adevărul
Horia Tecău a câştigat circa un milion de dolari din tenis. FOTO: Adevărul

Clujenii îl vor putea vedea, weekendul viitor, pe unul dintre cei mai bine plătiţi tenismeni români şi cel mai bine clasat în topul ATP - locul 8 la dublu – Horia Tecău. Acesta face parte din echipa României care va juca în meciul de Cupă Davis cu Danemarca.

Horia Tecău, care s-a întors de curând de la Australian Open, competiţie pe care a câştigat-o anul trecut, va face parte din echipa României în cadrul competiţiei de Cupa Davis pe care o va juca, în perioada 1-3 februarie 2013, la Cluj, în compania tenismenilor din Danemarca. Horia Tecău este pe locul 8 în clasamentul ATP la dublu, cel mai bun loc pe care se află în acest moment un tenisemen român. El a obţinut venituri de circa un milion de dolari din tenis. 

Din echipa României vor mai face parte Adrian Ungur (locul 99 în topul ATP), Marius Copil (locul 159 în topul ATP), Horia Tecău şi Florin Mergea. Din lotul lărgit mai fac parte Victor Crivoi şi juniorul Patrick Ciorcilă. Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, Ciprian Porumb, a trimis astăzi la Federaţia Internaţională de Tenis lista celor patru jucători care vor evolua în meciul cu Danemarca. 

România şi Danemarca se întâlnesc în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca în week-end-ul 1-3 februarie 2013, în cadrul primului tur al Grupei I Euro-Africane din Cupa Davis.

Rezultate slabe la Australian Open

Dacă anul trecut reuşea să câştige Australian Open alături de partenera sa Bethanie Mattek-Sands, în acest an cuplul româno-american a fost eliminat încă din primul tur al turneului de Mare Şlem. Deşi mulţi specialişti considerau că românul va avea un cuvânt greu de spus în 2013, Tecău a fost de nerecunoscut. A fost eliminat mai întâi din proba de dublu masculin, împreună cu partenerul său, bielorusl Max Mîrnîi, cu care a jucat doar două meciuri la Australian Open. În turul al doilea, Tecău a fost învins de învins de perechea Marcos Baghdatis / Grigor Dimitrov, scor 3-6, 6-3, 6-2. A urmat apoi competiţia de dublu mixt, dar nici aici Tecău nu s-a simţit în largul său, fiind eliminat chiar în primul tur, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands. Cei doi au fost învinşi de perechea cehă Lucie Hradecka / Frantisek Cermak, scor 6-4, 7-6, 10-8 şi au spus adio visului australian, 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite