Cazul unei românce moarte de Covid împarte Italia în două. Motivul pentru care familia ei cere 1,2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românca a fost testată pozitiv pe 3 septembrie 2021 şi a murit câteva zile mai târziu. FOTO Pixabay
Românca a fost testată pozitiv pe 3 septembrie 2021 şi a murit câteva zile mai târziu. FOTO Pixabay

Familia unei românce care lucra în Italia ca îngrijitoare solicită angajatorului suma de 1,2 milioane de euro pentru că femeia s-a infectat anul trecut cu Covid şi a murit. Cazul se judecă la Tribunalul Muncii din Ravenna şi i-a împărţit deja în două pe italieni.

Judecătorul Dario Bernardi de la Tribunalul Muncii din Ravenna are un caz inedit, în premieră, în Italia. Familia unei românce care a murit anul trecut infectată de COVID-19 solicită angajatorului, un italian de 83 de ani, daune de 1.2 milioane de euro. Avocaţii românilor au argumentat această cerere prin faptul că românca ar fi fost infectată de bătrânul pe care îl îngrijea. Acesta a fost primul care a făcut COVID-19, iar apoi i-a transmis virusul SARS-CoV-2 şi femeii. Numai că în timp ce bărbatul s-a vindecat, românca nu a supravieţuit bolii şi a murit câteva zile mai târziu.

„Conform celor reclamate de moştenitorii defunctului, infecţia s-a produs la locul de muncă, iar Covid a fost cauza unică sau predominantă a decesului îngrijitoarei care a fost angajată în ianuarie 2021 ca lucrător casnic. Prin urmare, în perioada 23 - 28 august, femeia a plecat în vacanţă, iar la întoarcere s-a îmbolnăvit în casa bătrânului. Acesta din urmă contractase virusul pe 1 septembrie, dar a fost salvat fiind vaccinat. Testul pozitiv al îngrijitoarei sale datează din 3 septembrie”, informează agenţia italiană de presă ANSA.

Avocaţii apărării susţin însă că bătrânul nu are nicio vină. „Conform celor subliniate de angajator, este imposibil să se constate legătura de cauzalitate dintre infecţia îngrijitorului şi mediul de lucru. Dar mai presus de toate, lucrătoarea casnică nu a fost vaccinată”, au explicat avocaţii apărării, scrie La Repubblica.

Cazul va fi judecat joi, 25 mai, de judecătorul Dario Bernardi de la Tribunalul Muncii din Ravenna şi i-a împărţit deja pe italieni în două tabere. În timp ce unii consideră că angajatorul femeii trebuie să plătească din cauză că a infectat-o, alţii cred că vinovată este românca fiindcă a refuzat să se vaccineze. Primii argumentează că nici măcar vaccinul nu ar fi garantat 100% supravieţuirea româncei, în timp ce ceilalţi dau exemplul bătrânului de 83 de ani care s-a vindecat.

Vă mai recomandăm şi:

Românul care a reuşit imposibilul. Are mâinile amputate, dar a obţinut permisul auto în Spania

Sentinţă în cazul româncei acuzate de moartea unui celebru mafiot italian. Procurorul ceruse 21 de ani de închisoare

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite