Cazul unei românce moarte de Covid împarte Italia în două. Motivul pentru care familia ei cere 1,2 milioane de euro

0
0
vaccin laborator studii pixabay
Rom├ónca a fost testat─â pozitiv pe 3 septembrie 2021 ┼či a murit c├óteva zile mai t├órziu. FOTO Pixabay

Familia unei rom├ónce care lucra ├«n Italia ca ├«ngrijitoare solicit─â angajatorului suma de 1,2 milioane de euro pentru c─â femeia s-a infectat anul trecut cu Covid ┼či a murit. Cazul se judec─â la Tribunalul Muncii din Ravenna ┼či i-a ├«mp─âr┼úit deja ├«n dou─â pe italieni.

Judec─âtorul Dario Bernardi de la Tribunalul Muncii din Ravenna are un caz inedit, ├«n premier─â, ├«n Italia. Familia unei rom├ónce care a murit anul trecut infectat─â de COVID-19 solicit─â angajatorului, un italian de 83 de ani, daune de 1.2 milioane de euro. Avoca┼úii rom├ónilor au argumentat aceast─â cerere prin faptul c─â rom├ónca ar fi fost infectat─â de b─âtr├ónul pe care ├«l ├«ngrijea. Acesta a fost primul care a f─âcut COVID-19, iar apoi i-a transmis virusul SARS-CoV-2 ┼či femeii. Numai c─â ├«n timp ce b─ârbatul s-a vindecat, rom├ónca nu a supravie┼úuit bolii ┼či a murit c├óteva zile mai t├órziu.

ÔÇ×Conform celor reclamate de mo┼čtenitorii defunctului, infec┼úia s-a produs la locul de munc─â, iar Covid a fost cauza unic─â sau predominant─â a decesului ├«ngrijitoarei care a fost angajat─â ├«n ianuarie 2021 ca lucr─âtor casnic. Prin urmare, ├«n perioada 23 - 28 august, femeia a plecat ├«n vacan┼ú─â, iar la ├«ntoarcere s-a ├«mboln─âvit ├«n casa b─âtr├ónului. Acesta din urm─â contractase virusul pe 1 septembrie, dar a fost salvat fiind vaccinat. Testul pozitiv al ├«ngrijitoarei sale dateaz─â din 3 septembrieÔÇŁ, informeaz─â agen┼úia italian─â de pres─â ANSA.

Avoca┼úii ap─âr─ârii sus┼úin ├«ns─â c─â b─âtr├ónul nu are nicio vin─â. ÔÇ×Conform celor subliniate de angajator, este imposibil s─â se constate leg─âtura de cauzalitate dintre infec┼úia ├«ngrijitorului ┼či mediul de lucru. Dar mai presus de toate, lucr─âtoarea casnic─â nu a fost vaccinat─âÔÇŁ, au explicat avoca┼úii ap─âr─ârii, scrie La Repubblica.

Cazul va fi judecat joi, 25 mai, de judec─âtorul Dario Bernardi de la Tribunalul Muncii din Ravenna ┼či i-a ├«mp─âr┼úit deja pe italieni ├«n dou─â tabere. ├Än timp ce unii consider─â c─â angajatorul femeii trebuie s─â pl─âteasc─â din cauz─â c─â a infectat-o, al┼úii cred c─â vinovat─â este rom├ónca fiindc─â a refuzat s─â se vaccineze. Primii argumenteaz─â c─â nici m─âcar vaccinul nu ar fi garantat 100% supravie┼úuirea rom├óncei, ├«n timp ce ceilal┼úi dau exemplul b─âtr├ónului de 83 de ani care s-a vindecat.

V─â mai recomand─âm ┼či:

Rom├ónul care a reu┼čit imposibilul. Are m├óinile amputate, dar a ob┼úinut permisul auto ├«n Spania

Sentinţă în cazul româncei acuzate de moartea unui celebru mafiot italian. Procurorul ceruse 21 de ani de închisoareUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite